• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lemjot par ES fondu atbildīgajiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2004., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82708

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sociālās rehabilitācijas līdzekļiem

Vēl šajā numurā

07.01.2004., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lemjot par ES fondu atbildīgajiem

Vakar, 6. janvārī, Ministru kabinetā tika izskatīts jautājums par Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda (ELVGF) garantijas izdevumu daļas un Kohēzijas fonda atbildīgajām iestādēm. Ministru kabinets par Eiropas Savienības struktūrfondu vadības, uzraudzības, kontroles un novērtēšanas institucionālo sistēmu vienreiz jau lēmis – pērnā gada septembrī. Tomēr bija jāievieš zināmas korekcijas saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) tiesību kopuma prasībām attiecībā uz kopējās lauksaimniecības politikas finansēšanu un ELVGF garantijas izdevumu daļu.

ESSTRUKTURAS COPY.JPG (45022 bytes)Par Lauksaimniecības virzības un garantijas fondu

Ministru kabinets lēma, ka Lauku atbalsta dienests būs ELVGF garantijas izdevumu daļas maksājumu aģentūra. Pirms Lauku atbalsta dienests sāks pildīt tam uzticētās funkcijas, vēl jāveic akreditācija atbilstoši Kopienas tiesību kopuma (acquis communautaire) prasībām. Lauku atbalsta dienesta akreditācija, kā arī akreditācijas kritēriju uzraudzība jāveic Finanšu ministrijai, kas atzīta par ELVGF garantijas izdevumu daļas kompetento iestādi. Balstoties uz atzinumu, kas sagatavots, izvērtējot maksājumu aģentūras atbilstību akreditācijai, Finanšu ministrija kā kompetentā iestāde pieņem lēmumu par Lauku atbalsta dienesta akreditāciju ELVGF garantijas izdevumu daļas maksājumu aģentūras funkciju pildīšanai. Bez tam Finanšu ministrijai konkursa kārtībā jānosaka institūcija, kas sertificēs ELVGF garantijas izdevumu daļas maksājumu aģentūru. Sertificējošajai institūcijai saskaņā ar Kopienas tiesību kopuma prasībām jāsniedz atzinums par maksājumu aģentūras gada finanšu pārskatu. Paskaidrojuma rakstā teikts, ka ELVGF garantijas izdevumu daļas maksājumu aģentūras sertificējošās institūcijas pakalpojumu apmaksa tiks veikta no Finanšu ministrijas budžeta. Šāda finansēšanas kārtība pastāv arī Eiropas Savienības pirmsiestāšanās instrumenta SAPARD gadījumā.

Par Kohēzijas fondu

Par Kohēzijas fonda vadošo iestādi Ministru kabinets noteicis Finanšu ministriju, par Kohēzijas fonda finansēto pasākumu starpniekinstitūciju vides aizsardzības jomā – Vides ministriju un transporta jomā – Satiksmes ministriju. Bet Kohēzijas fonda maksājumu iestāde būs Valsts kase.
Atbildīgo iestāžu noteikšana un to akreditācija ir svarīga, lai Latvija iespējami drīzāk varētu sākt apgūt finansējumu, kas pieejams no Eiropas Savienības fondiem.

Ilze Sedliņa, “LV”
ilze.sedlina@vestnesis.lv

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!