• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Šveices vēstnieka atvadu vizīti pie Valsts prezidentes Par Šveices vēstnieka atvadu vizīti pie ārlietu ministres Par Latvijas un Krievijas ārlietu ministriju konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2004., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82732

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabinetā

Vēl šajā numurā

07.01.2004., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Diplomātija

Par Šveices vēstnieka atvadu vizīti pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 6.janvārī, atvadu vizītē pieņēma Šveices Konfederācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Villiju Holdu.
Sarunā prezidente pateicās vēstniekam par lielo ieinteresētību un centieniem Latvijas un Šveices divpusējo attiecību stiprināšanā, tajā skaitā augstu novērtējot dažādas augsta līmeņa svarīgas vizītes un tikšanās, arī valsts vizīti Šveicē 2002.gadā. V.Vīķe-Freiberga atzinīgi novērtēja Šveices lomu, rīkojot svarīgus starptautiskus notikumus, piemēram, ANO pasaules sammitu par informācijas sabiedrību u.c.
Prezidente augstu novērtēja abu valstu sadarbību ekonomikā un kultūrā, kā arī pateicās par Šveices palīdzību militāri tehniskajā, labklājības, vides aizsardzības un latviešu valodas apmācības jomā. Viņa pauda cerību, ka 2006.gadā plānotais “Forums Lugano 2006” par godu 100.gadadienai kopš Raiņa un Aspazijas ierašanās Šveicē izdosies veiksmīgi. “Raiņa un Aspazijas devums mūsu neatkarīgas valsts dibināšanā ir milzīgs, tāpēc šim pasākumam ir liela nozīme gan šo ideju piemiņā, gan abu valstu un to cilvēku tuvināšanā,” sacīja prezidente. Foruma programmas ietvaros jau laikā līdz 2006.gadam paredzēti daudzi pasākumi – izstādes, koncerti u.c. Lai sekmētu sadarbību kopīgu kultūras projektu īstenošanā, 2001.gada decembrī starp Rīgu un Lugano noslēgta sadarbības vienošanās.

Valsts prezidenta preses dienests

Par Šveices vēstnieka atvadu vizīti pie ārlietu ministres

Vakar, 6.janvārī, ārlietu ministre Sandra Kalniete tikās ar Šveices Konfederācijas vēstnieku Latvijā Villiju Holdu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.
Sarunas sākumā ārlietu ministre pateicās vēstniekam par Latvijas un Šveices divpusējo attiecību stiprināšanu un attīstīšanu. Vēstnieka darba laikā notikušas vairākas svarīgas vizītes un tikšanās, tajā skaitā Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vizīte Šveicē 2002.gadā, kā arī Latvijas un Šveices ārlietu ministru tikšanās 2003.gadā. Vēstnieks uzsvēra nepieciešamību arī turpmāk attīstīt vizīšu apmaiņu.
Ārlietu ministre augstu novērtēja valstu sadarbību ekonomikā un kultūrā, kā arī pateicās par Šveices palīdzību militāri tehniskajā, labklājības, vides aizsardzības un latviešu valodas apmācības jomā.
Raksturojot ES un Šveices attiecības, vēstnieks uzsvēra, ka Šveice rūpīgi seko līdzi ES paplašināšanas procesam, un pieļāva iespēju, ka nākotnē Šveice varētu kļūt par ES dalībvalsti.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Par Latvijas un Krievijas ārlietu ministriju konsultācijām

Vakar, 6.janvārī, pie valsts sekretāra vietnieka Andra Teikmaņa ieradies Krievijas Federācijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Igors Studeņņikovs, lai informētu, ka Krievijas ārlietu ministra vietnieks Vladimirs Čizovs vēlas ierasties Rīgā uz kārtējām ārlietu ministriju konsultācijām šā gada februāra beigās.
Tā kā šā gada 14.martā ir gaidāmas Krievijas prezidenta vēlēšanas, pārrunāta nepieciešamība pievērst uzmanību Krievijas pilsoņu vēlēšanu iecirkņu darba organizācijas tehniskajām niansēm.
Tikšanās laikā apspriesti arī vairāki citi divpusēji aktuāli jautājumi, tai skaitā starpvaldību līgumprojektu sagatavošanas un parakstīšanas aizkavēšanās iemesli.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Par Gruzijas prezidenta vēlēšanām Latvijas vērtējumā

Latvija pozitīvi vērtē šī gada 4. janvārī notikušās valsts prezidenta vēlēšanas Gruzijā. Kā novērotāji no Latvijas šajās vēlēšanās piedalījās Saeimas un Ārlietu ministrijas pārstāvji. Pēc starptautisko novērotāju sniegtās informācijas, prezidenta ārkārtas vēlēšanas Gruzijā noritējušas bez būtiskām atkāpēm no starptautiski pieņemtajām vēlēšanu normām. Pozitīvi jānovērtē operatīvi veiktais darbs vēlēšanu sagatavošanā. Latvija izsaka pārliecību, ka nākamajās Gruzijas parlamenta vēlēšanās tiks ņemti vērā visi starptautisko novērotāju ieteikumi.
 Vēlētāju augstā aktivitāte un lielais atbalsts, ko saņēmis Mihails Saakašvili, liecina par to, ka Gruzijas tauta saista lielas cerības ar jaunievēlēto prezidentu.
Latvija izsaka cerību, ka Gruzija aktīvi turpinās iekšpolitiskās reformas, kuras vērstas uz demokrātiskas sabiedrības principu un likumu varas nostiprināšanu, tirgus ekonomikas attīstīšanu, tautas labklājības celšanu un korupcijas apkarošanu.
Latvija arī turpmāk uzturēs aktīvu politisko dialogu ar Gruziju, sniegs tai palīdzību un dalīsies pieredzē minētajās jomās.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!