• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Savienībā atzītās jaunās pārtikas saraksts (3.turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2004., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82737

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta informācija

Par reģistrācijas apliecības anulēšanu ar PVN apliekamajām personām

Vēl šajā numurā

07.01.2004., Nr. 2

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Latvijas Pārtikas centrs

Veids: informācija

Pieņemts: 22.12.2003.

RĪKI
Tiesību aktu un oficiālo paziņojumu oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā. Piedāvājam lejuplādēt digitalizētā laidiena saturu (no Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājuma).

Precizēts 14.01.2004., Latvijas Vēstnesis Nr.6 (2954)

Latvijas Pārtikas centra informācija

Rīgā 2003.gada 22.decembrī

Eiropas Savienībā atzītās jaunās pārtikas saraksts

(Turpinājums. Sākumu skat. “Latvijas Vēstnesī” Nr.7, 15.01.2003.; Nr.36, 06.03.2003.; Nr. 107, 23.07.2003.)

Sastādīts, pamatojoties uz Ministru kabineta 2002.gada 9.jūlija noteikumu Nr.295 “Jaunās pārtikas novērtēšanas kārtība un jaunās pārtikas klasifikācijas, marķēšanas un kvalitātes prasības” 12. punktu:

Nr.
p.k.

Pieteicēja
nosaukums
un adrese

Jaunās pārtikas nosaukums

Atzīšanas datums/ Eiropas Komisijas lēmuma numurs

25.

Danisco A/S
Langebrogade 1,
PO Box 17,
DK –1001
Copenhagen K,
Denmark

Salatrimi vai triglicerīdi ar pazeminātu enerģētisko vērtību kā jaunās pārtikas sastāvdaļas (alternatīvie tauki) maizes un konditorejas izstrādājumiem.
Pārtikas produktu, kas satur salatrimus, marķējumā jānorāda, ka to pārmērīga lietošana (vairāk nekā 30 g dienā) var izraisīt zarnu trakta darbības traucējumus; produkti nav paredzēti zīdaiņiem un bērniem līdz 16 gadu vecumam lietošanai uzturā.

Salatrimi atbilst šādiem kvalitātes kritērijiem:
- Glicerīdu sastāvs
triglicerīdi - vairāk nekā 87 % (mol %);
diglicerīdi- ne vairāk kā 10%;
monoglicerīdi- ne vairāk kā 2%;
- Taukskābju sastāvs:
augstākās taukskābes- 33-70 % (mol %);
zemākās taukskābes- 30-67 % (mol %);
piesātinātās augstākās taukskābes - mazāk nekā 70% pēc svara;
trans-taukskābes- ne vairāk kā 1 %;
brīvas taukskābes- ne vairāk kā 0,5 %.
- Triglicerīdu sastāvs:
triesteri (zemāko taukskābju triesteru daudzumu attiecības pret augstākiem no 0,5 līdz 2,0) - vairāk nekā 90 %
triesteri (zemāko taukskābju triesteru daudzumu attiecība pret augstākiem vienlīdzīga 0) - ne vairāk kā 10 %;
nepārziepojamas vielas- ne vairāk kā 1 %;
mitrums - ne vairāk kā 0,3 %;
pelni - ne vairāk kā 0,1 % ;
krāsa – ne vairāk kā 3,5 sarkans (Lovibond skala);
peroksīda skaitlis - ne vairāk kā 2,0 miliekv/kg

01/12/2003
2003/867/EC

Latvijas Pārtikas centra direktors U.Ārmanis

Tiesību aktu un oficiālo paziņojumu oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!