• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Prezidente apmierināta ar ES komisāra amata kandidātu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.01.2004., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82783

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sākta Latvijas pasta nodaļu eiropeiska modernizācija

Vēl šajā numurā

08.01.2004., Nr. 3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Prezidente apmierināta ar ES komisāra amata kandidātu

REPSE.JPG (17489 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Ministru prezidents Einars Repše Rīgas pilī 7.janvārī
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

Ministru prezidents atvēl savu naudas balvu Valsts Mākslas muzejam

Ministru prezidents Einars Repše nolēmis pagājušā gada oktobrī piešķirto Vācijas sabiedriskās organizācijas “Werkstatt Deutschland” naudas balvu – 25 tūkstošus eiro (15 400 latu) – nodot Valsts Mākslas muzejam kā ziedojumu latviešu mākslinieku kolekcijas papildināšanai.
“Tas ir ieguldījums latviešu kultūras mantojuma saglabāšanā un Valsts Mākslas muzeja kolekcijas papildināšanā, lai ikviens, kam tuva glezniecība, varētu iepazīties ar latviešu vecmeistaru un arī mūsdienu mākslinieku darbiem,” norāda Ministru prezidents.
Valsts Mākslas muzeja direktore Māra Lāce E.Repšem izteikusi vislielāko pateicību par ziedojumu, ar kuru Ministru prezidents “ierakstījis savu vārdu Valsts Mākslas muzeja atbalstītāju rindās, pielīdzinoties tiem dāsnajiem mecenātiem, kas veidoja mākslas muzeja kolekcijas pamatus pirms simt gadiem”.

Ieva Skrastiņa,

Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja

Vakar, 7. janvārī, Ministru prezidents Einars Repše, tiekoties ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, apsprieduši izvēlēto Latvijas kandidātu Eiropas komisāra amatam. E. Repše teica, ka “nekādi pārsteigumi nav gaidāmi. Kandidāts ir pazīstams un publiski apspriests”. V. Vīķe-Freiberga norādīja, ka pozitīvi vērtē premjerministra izvēlēto kandidātu.
Sākotnēji E. Repšem sava izvēle jādara zināma Eiropas Komisijas prezidentam Romāno Prodi, jo esot jānovērtē, vai attiecīgais cilvēks spēs strādāt pašreizējā Eiropas Komisijā. Tikai tad, kad R. Prodi būs devis savu piekrišanu, konkrētā kandidatūra tiks nosaukta publiski. Pēc tikšanās ar E. Repši V. Vīķe-Freiberga norādīja, ka paziņot kandidāta vārdu sabiedrībai, pirms Eiropas Komisijas prezidents devis savu akceptu, nozīmē nostādīt R. Prodi neērtā situācijā. Arī premjers uzskata, ka kandidāts publiski būtu jāizvirza tikai pēc pārliecināšanās, ka tas ir pieņemams arī “komandas veidotājam” – Eiropas Komisijas prezidentam.
Premjerministra padomniece Eiropas Savienības jautājumos Elīna Melngaile “Latvijas Vēstnesim” pastāstīja, ka E.Repše izvēlētā kandidāta vārdu R.Prodi darīs zināmu jau tuvākajās dienās.

Ministru prezidents veicina zinātnes sasniegumu efektīvu izmantošanu

Vakar Ministru prezidents Einars Repše parakstījis rīkojumu par darba grupas izveidošanu, lai veicinātu zinātnes sasniegumu efektīvu izmantošanu. Par darba grupas vadītāju iecelts Ivars Biļinskis, Ministru prezidenta ārštata padomnieks zinātnes jautājumos.
Darba grupai līdz 31.janvārim uzdots izstrādāt ziņojumu, kurā būtu ietverti priekšlikumi jaunu, zināšanās balstītu ražošanas apvienību izveidei šādās zinātnes nozarēs: informācijas tehnoloģijā, materiālzinātnēs, meža un koksnes nozarē, organiskajā sintēzē, biotehnoloģijā, biomedicīnā, farmācijā, kā arī priekšlikumi minēto pasākumu īstenošanai, paredzot iespējas tajā iesaistīt ES struktūrfondu finansējumu, un priekšlikumi par prioritāru atzītās letonikas nozares attīstībai.
Izglītības un zinātnes ministram uzdots līdz 28.februārim iesniegt informatīvo ziņojumu Ministru kabinetā.

Aivis Freidenfelds,

Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!