• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Visoptimistiskāk nākotnē raugās lietuvieši. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.01.2004., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82786

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gads beidzies, gads sācies, bet dzīve turpinās

Vēl šajā numurā

08.01.2004., Nr. 3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Visoptimistiskāk nākotnē raugās lietuvieši

Jauno, 2004.gadu no triju Baltijas valstu iedzīvotājiem visoptimistiskāk vērtē lietuvieši, kas šai ziņā sākuši apsteigt latviešus un igauņus, liecina sabiedriskās domas pētījums, ko jau trešo gadu rīko kompāniju “TNS Gallup” un “Gallup International” asociācija.
Ticību tam, ka šis gads būs labāks par iepriekšējo, šoreiz izteikuši 40 procenti aptaujāto Lietuvā un 36 procenti Latvijā un Igaunijā.
Pirms gada, vērtējot 2003.gada perspektīvas, optimismu pauda 47 procenti latviešu, 44 procenti igauņu un tikai 35 procenti lietuviešu.
Vēl gadu agrāk Lietuvā uz drīzu situācijas uzlabošanos cerēja vien 22 procenti iedzīvotāju – togad Lietuva ierindojās visu pētījuma aptverto valstu saraksta “pesimistiskākajā galā”, bet šogad izrādījusies ceturtā optimistiskākā no Viduseiropas un Austrumeiropas valstīm.
Aptauja liecina, ka pasaules mērogā 2004.gadu viscerīgāk vērtē Kosovas un Honkongas iedzīvotāji – tur optimistisku viedokli pauduši 76 procenti iedzīvotāju. No viņiem pavisam nedaudz atpaliek gruzīni – 73 procenti – un azerbaidžāņi – 72 procenti. Pirmajā valstu desmitniekā vēl iekļuvušas ASV – 69 procenti, Austrālija – 68 procenti, Indija – 67 procenti, Argentīna – 66 procenti, Nigērija – 65 procenti un Kanāda – 60 procenti.
Vispesimistiskāk šoreiz jaunā gada izredzes vērtējuši slovāki – puse Slovākijas iedzīvotāju uzskata, ka viņiem šis gads būs sliktāks par iepriekšējo. Līdzīgi domā arī 46 procenti grieķu, 43 procenti poļu, 41 procents portugāļu un 34 procenti čehu.

LETA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!