• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Virzot ārlietu ministri Sandru Kalnieti par ES komisāri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.01.2004., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82882

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Bauskas rajona padomes saistošie noteikumi Nr.1

Par Bauskas rajona teritorijas plānojumu

Vēl šajā numurā

09.01.2004., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Virzot ārlietu ministri Sandru Kalnieti par ES komisāri

Trešdien, 8.janvārī, Ministru prezidents Einars Repše telefonsarunā vienojās ar Eiropas Komisijas prezidentu Romāno Prodi par potenciālo Latvijas kandidātu komisāra postenim. Šajā amatā tiks virzīta pašreizējā ārlietu ministre Sandra Kalniete. Visticamāk, jau nākamajā otrdienā par šo jautājumu lems arī Ministru kabinets.
“Romāno Prodi man apstiprināja, ka piekrīt šai kandidatūrai, un izteica vēlmi jau tuvākajā laikā – pēc Sandras Kalnietes kandidatūras apstiprināšanas valdībā – ar viņu tikties, lai klātienē pārrunātu turpmāko sadarbību,” apliecina Ministru prezidents Einars Repše.
Savulaik R.Prodi bija norādījis, ka kandidātam ir jābūt apveltītam ar nevainojamu godaprātu, ievērojamu politisko lomu un gatavību sekmēt Eiropas integrācijas procesu. Eiropas Komisijas prezidents telefonsarunā ar prieku atzīmēja, ka S.Kalnietei piemīt visas nepieciešamās īpašības, lai strādātu Eiropas Komisijā un sekmētu visas Eiropas attīstību.
“Par jaunu kandidātu ārlietu ministra postenim sāksim domāt tikai pēc valdības sēdes, kad tiks apstiprināta Sandras Kalnietes kandidatūra Eiropas komisijas komisāra postenim,” norādīja E.Repše.
Jau ziņots, ka atbilstoši Pievienošanās ES līgumam valdībai ir jāizvirza Latvijas pārstāvis Eiropas Komisijā. Latvijas izvēle bija jāpaziņo R.Prodi ne vēlāk kā līdz janvāra beigām. Martā priekšlikumi tiks prezentēti Eiropas Savienības Ministru padomē un pēc tam nodoti apstiprināšanai Eiropas Parlamentam. Jaunie komisāri darbosies līdz novembrim, kad darbu sāks nākamā Eiropas Komisija.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!