• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atsākas diskusijas par Eiropas konstitūciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.01.2004., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82908

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Beigusies priekšreģistrācija tiešo maksājumu saņemšanai

Vēl šajā numurā

09.01.2004., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atsākas diskusijas par Eiropas konstitūciju

Īrija kā Eiropas Savienības (ES) prezidējošā valsts sākusi aktīvu darbu, lai panāktu vienošanos par nākotnes ES konstitūciju. Vakar, 8.janvārī, Īrijas premjerministrs Bērtijs Aherns tikās ar Beļģijas premjerministru Giju Verhofstatu. Savukārt šodien B.Ahernam paredzēta tikšanās ar Vācijas kancleru Gerhardu Šrēderu. Arī Francija apliecinājusi, ka gatava palīdzēt Īrijai grūtajā uzdevumā.
Īrija sākusi sarunas arī ar Spāniju un Poliju – valstīm, kuru prasības nebija pieņemamas pārējām Savienības dalībvalstīm un kandidātvalstīm. B.Aherns telefoniski runājis arī ar “dumpīgo valstu” premjeriem. Polijas premjerministrs Lešeks Millers apliecinājis, ka janvāra beigās viņš ieradīsies Dublinā.
Galvenais jautājums, par kuru vispārīgu vienošanos tā arī nebija iespējams panākt, saistīts ar balsošanas sistēmu ES Ministru padomē. Saskaņā ar pašreizējo sistēmu, kas noteikta 2000.gada beigās parakstītajā Nicas līgumā, Spānijai un Polijai paredzēts izdevīgāks balsu skaits, nekā tiek piedāvāts jaunajā konstitucionālajā līgumā.

Ilze Sedliņa, “LV”

ilze.sedlina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!