• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mācību grāmatu - prēmija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.01.2004., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82910

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pērn dubultojies izsniegto pilsoņu pasu skaits

Vēl šajā numurā

09.01.2004., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mācību grāmatu – prēmija

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) ikgadējā mācību grāmatu un mācību līdzekļu konkursā pirmā vieta un galvenā Ls 500 prēmija piešķirta Pārtikas tehnoloģijas fakultātes profesorei Dr. habil. ing. Lijai Dukaļskai par mācību grāmatu “Pārtikas produktu iepakošanas tehnoloģija”, aģentūru LETA informēja LLU Preses daļas vadītājs Juris Kālis.
Grāmatā “Pārtikas produktu iepakošanas tehnoloģija” norādīts, ka labs iepakojums ir kompleksa un dinamiska sistēma, kurā apvienoti dizaina, mārketinga, zinātnes un tehnoloģijas sasniegumi.
670 lappušu biezajā izdevumā apkopots informatīvais materiāls par pārtikas produktu īpašībām un to ietekmējošiem faktoriem uzglabāšanas laikā, kā arī sniegts īss apskats par mūsdienīgiem iepakošanas materiāliem. Tas ir pirmais mēģinājums latviešu valodā apkopot, analizēt un klasificēt plašu informatīvo materiālu par mūsdienīgām pārtikas produktu iepakošanas tehnoloģijām un tehniku.
Latvijā pirmoreiz izdotā mācību grāmata noderēs ne vien studentiem, bet arī būs labs padomdevējs topošajiem pārtikas inspektoriem, lauksaimniecības produktu pārstrādes uzņēmumu speciālistiem un zemniekiem, kas nodarbojas ar lauksaimniecības produkcijas ražošanu, pārstrādi un realizāciju tirdzniecības tīklā.
LLU Pārtikas tehnoloģijas katedras zinātnieki Lijas Dukaļskas vadībā kopš 2002.gada piedalās starptautiskā Eiropas Komisijas finansētā projektā “Eco - Pac”. Šā projekta mērķis ir pārliecināties par jau esošo un nākotnē paredzamo biodegradējamo iepakošanas materiālu ietekmi uz apkārtējo vidi, koordinēt zinātnisko pētījumu aktivitātes dzērienu cietā iepakojuma tehnoloģiju izveidošanā, veicināt izlietotā iepakojuma pārstrādes tehnoloģiju ieviešanu visās Eiropas valstīs. Projektā, kas turpināsies līdz 2005.gada sākumam, piedalās 15 valstu zinātnieki.

Pēc LETA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!