• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 8.janvāra sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2004., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82972

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Vācijas prezidentu Berlīnē 9.janvārī

Vēl šajā numurā

13.01.2004., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabinetā

Valsts sekretāru 8.janvāra sanāksmē

Zemkopības ministrija
pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību””.
Likums “Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanu” nosaka Latvijas Republikas teritorijā esošo uzņēmējsabiedrību, uzņēmumu, iestāžu un organizāciju, citu objektu, to struktūrvienību un iekārtu darbības vai produkcijas izlaides apturēšanas vai ierobežošanas kārtību.
Grozījumi likumā izstrādāti, pamatojoties uz spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, kas saistīti ar dzīvnieku veselību, labturību, dzīvnieku barību un pārtikas apriti.
Likumprojekts precizē terminu “normatīvu pārkāpums”, līdz ar to termins tiek saskaņots ar citiem spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, un viss likums attiecas uz pārtikas nekaitīgumu, pārtikas kvalitāti, pārtikas apriti, dzīvnieku barības apriti, dzīvnieku veselību, dzīvnieku labturību, veterinārfarmaceitisko darbību. Tiek noteikti jauni termiņi pārkāpumu novēršanai, līdz ar to attiecīgi mainot amatpersonu (institūciju) rīcību. Likumprojekts papildināts ar nosacījumu, kurā gadījumā uzņēmuma darbību var apturēt bez iepriekšēja brīdinājuma, ar rakstveida rīkojumu, ja darbība pārtikas apritē nav atzīta vai reģistrēta normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ārlietu, Ekonomikas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Veselības, Vides ministrijā, Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariātā, Valsts kontrolē, Valsts kancelejā;
pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Gaļas liellopu pārraudzības kārtība”.
Šobrīd liellopu gaļas pārraudzības kārtību nosaka Zemkopības ministrijas apstiprināti Latvijas Republikas pagaidu pārraudzības noteikumi gaļas šķirņu liellopiem un Ciltsdarba programma gaļas liellopu audzēšanā 2002.gadam un tuvākai perspektīvai līdz 2006.gadam. Pašreiz liellopu pārraudzību koordinē a/s “Latvijas liellopu audzētāju asociācija” (LGLA). LGLA veic gaļas liellopu ganāmpulku pārraudzību un vērtēšanu un apkopo informāciju par gaļas liellopiem un ganāmpulkiem. Sadarbojoties ar Dānijas Ārlietu ministriju un Dānijas Lauksaimniecības konsultāciju dienestu, tika izstrādāta ciltsdarba uzskaites sistēma un izveidota gaļas liellopu ciltsgrāmata atbilstoši Eiropas Savienības noteikumiem.
Lai pārraudzības darbs valstī būtu sekmīgs un iegūtie rezultāti būtu salīdzināmi, jādarbojas vienotiem noteikumiem, kas noteiks pārraudzības kārtību. Noteikumu mērķis ir sekmēt augstvērtīgas un ekonomiski izdevīgas liellopu gaļas ražošanas attīstību. Tiek harmonizēta liellopu pārraudzības kārtība atbilstoši Eiropas Savienības normatīvajiem aktiem. Noteikumi nodrošinās vienotu kārtību un prasības gaļas šķirņu liellopu pārraudzībai ganāmpulkos. Pārraudzību veic, lai noteiktu dzīvnieku individuālo produktivitāti un sakārtotu dzīvnieku izcelsmes uzskaites sistēmu, kas nodrošina ražības un produkcijas kvalitātes datu ieguvi. Saimniecību īpašnieki, analizējot pārraudzības datus, sekmīgāk varēs paaugstināt gaļas liellopu kvalitāti, tā veicinot racionālu ganāmpulka izmantošanu.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ārlietu, Ekonomikas, Iekšlietu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Veselības, Vides ministrijā, Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariātā, Valsts kancelejā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!