• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Varēs sodīt sociālo pakalpojumu sniedzējus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2004., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82975

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Aldara" kultūras balvas - astoto reizi, starptautiskas

Vēl šajā numurā

13.01.2004., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Varēs sodīt sociālo pakalpojumu sniedzējus

Labklājības ministrijas padotībā esošā Sociālo pakalpojumu pārvalde (SPP) par dažādiem pārkāpumiem varēs sodīt sociālo pakalpojumu sniedzējus, paredzēts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa grozījumos, kurus vakar, 12. janvārī, akceptēja Ministru kabineta Komiteja.
Līdz ar izmaiņām paredzēts, ka par pārkāpumiem sociālo pakalpojumu kvalitātes un to sniedzēju atbilstības nodrošināšanā varēs izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu līdz simt latiem šo pakalpojumu sniedzējiem. Par tādiem pašiem pārkāpumiem, ja tie izdarīti atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, varēs uzlikt naudas sodu pat līdz 250 latiem.
Grozījumos noteikts, ka izskatīt administratīvo pārkāpumu lietas un uzlikt administratīvos sodus SPP vārdā ir tiesīgi SPP direktors un viņa vietnieks.
Līdz šim valsts sociālo pakalpojumu kvalitātes uzraudzību veica Sociālās palīdzības fonds, tomēr reālas iespējas ietekmēt normatīvajos aktos noteikto prasību ievērošanu bija ļoti ierobežotas. Ņemot vērā Sociālās palīdzības fonda iepriekšējo gadu pieredzi, tiek prognozēts, ka aptuveni 25% pārbaudīto pakalpojumu sniedzējiem varētu tikt piemērots administratīvais sods.
Līdz šim Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā nebija paredzēti ne sodi sociālo pakalpojumu sniedzējiem, ne arī institūcija, kas būtu tiesīga administratīvos sodus uzlikt.
Likums, ja to pieņems Saeima, stāsies spēkā ar 2004.gada 1.aprīli.

Pēc LETA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!