• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tautas dzīvais gars uztur un sargā kultūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2004., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82980

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pērn nodokļu iekasēts vairāk nekā 2002.gadā

Vēl šajā numurā

13.01.2004., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tautas dzīvais gars uztur un sargā kultūru

RIBENA.JPG (19330 bytes)
Kultūras ministre Inguna Rībena
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Savā janvāra darba plānā Inguna Rībena ierakstījusi Madonu. Aizvadītajā gadā kultūras ministre šādos darba braucienos devusies uz visiem Latvijas novadiem. Un tie bijuši auglīgi. Domu apmaiņa ar Valmieras, Ventspils, Daugavpils, Kuldīgas, Bauskas, Preiļu un Alūksnes pilsētu un rajonu pašvaldībām un kultūras darbiniekiem, ar Jelgavas, Cēsu, Gulbenes un Limbažu kultūras dzīves vadītājiem, piedalīšanās Saldus rajona kultūras darbinieku svētkos, iepazīšanās ar teātru darbību Liepājā, Daugavpilī un Valmierā.
Uz jautājumu, kā ministre izvēlas maršrutu un kādas atziņas viņa guvusi šajos braucienos, I.Rībena atbild:
– Parasti pati dzīve diktē, uz kurieni doties. Gada laikā visās Latvijas malās risinās bezgala daudz notikumu – ir konferences un semināri, atver jaunas bibliotēkas, mūzikas un mākslas skolas, tiek rīkotas pašvaldību un kultūras darbinieku tikšanās. Cik vien iespējams, piedalos. Mani augstie vārdi – ar seju pret Latviju – bijuši spēkā visu pagājušo gadu un paliks spēkā, kamēr vien es būšu šajā amatā. Dzīvojot un strādājot Rīgā, manī savelkas tāds kā pelēkums un rodas neticība mūsu visu gaišākai nākotnei. Bet pietiek vien aizbraukt kaut kur ārā no Rīgas – un, jo tālāk, jo labāk, – lai šo drūmumu kliedētu tas tautas gars, kas tur ir dzīvs, tā vitalitāte, optimisms, patiesības izjūta un gaišums, ko es tur saņemu. Brīžiem es braucu uz kādiem materiālā ziņā vājākiem novadiem, lai cilvēkiem tur uzsistu uz pleca un uztaisītu dūšu, bet iznāk otrādi: šie ļaudis atgriež man ticību un pārliecību, ka mūsu mentalitāte, mūsu gars un kultūras vērtības nekur nepazudīs un dzīvos mūžīgi mūžos.

 

 

Aina Rozeniece, “LV”
aina.rozeniece@vestnesis.lv

Precizējums

“LV” 2004. gada 9. janvāra numurā rakstā “Valsts pārvaldei jāatbilst iedzīvotāju vajadzībām” kļūdaini minēts B. Pētersones amata nosaukums. Jābūt: Valsts kancelejas Politikas koordinēšanas departamenta direktores vietniece. Atvainojamies amatpersonai un lasītājiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!