• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Samazinās izmaksas sociālo pakalpojumu administrēšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2004., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82986

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 13. janvārī

Vēl šajā numurā

13.01.2004., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Samazinās izmaksas sociālo pakalpojumu administrēšanai

Vakar, 12. janvārī, Ministru Kabineta komiteja akceptēja grozījumus Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, kas paredz Sociālo pakalpojumu pārvaldes (SPP) izveidošanu un sociālo pakalpojumu administrēšanas izmaksu samazināšanu. Grozījumos arī noteikts, ka SPP ir Labklājības ministrijas (LM) padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas piedalās valsts politikas īstenošanā sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības jomā. Tās galvenās funkcijas ir nodrošināt Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma īstenošanu un valsts līdzdalību sociālo pakalpojumu sniegšanā, analizēt un novērtēt sociālo pakalpojumu jomas attīstību un sniegt priekšlikumus par tās pilnveidošanu, kā arī kontrolēt sociālo pakalpojumu kvalitāti un to sniedzēju atbilstību noteiktajām prasībām, kā arī administratīvi sodīt sociālo pakalpojumu sniedzējus par izdarītajiem pārkāpumiem.
Izveidojot SPP, LM atteikusies no ieceres veidot Valsts sociālo pakalpojumu aģentūru un Sociālo pakalpojumu kvalitātes kontroles inspekciju. Līdz SPP izveidošanai tās funkcijas pilda LM padotībā esošais Sociālās palīdzības fonds. Akceptētais likums paredz izslēgt normas par sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju un sociālo dienestu vadītāju atestāciju un sociālā darba speciālistu sertifikāciju un reģistrāciju. Arī no sociālā darba speciālistu sertifikācijas nolemts atteikties, izslēgta arī norma, kas paredzēja iespēju iekļaut institūcijas vadītāju sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas Sociālās aprūpes padomes sastāvā.
Grozījumi paredz spēkā stāšanos termiņu līdz 2010. gada 1.janvārim pagarināt normai, kurā noteikts, ka ik pašvaldībā jābūt vismaz vienam sociālā darba speciālistam uz katriem tūkstoš iedzīvotājiem, lai nodrošinātu iedzīvotāju vajadzību profesionālu izvērtēšanu un kvalitatīvu sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības sniegšanu.

Pēc LETA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!