• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sāksies mazizmēra kuģošanas līdzekļu reģistrācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2004., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83045

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 14. janvārī

Vēl šajā numurā

14.01.2004., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sāksies mazizmēra kuģošanas līdzekļu reģistrācija

LAIVAS-2.JPG (11599 bytes)
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Saskaņā ar Ministru kabineta pērn pieņemtajiem noteikumiem no šā gada 1. februāra tiks sākta mazizmēra kuģošanas līdzekļu reģistrācija.
Mazizmēra ūdens transportlīdzekļu reģistrācija, ko veiks Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), paredzēta, lai nodrošinātu informācijas pieejamību tiesībsargājošajām un citām ar šīs jomas uzraudzību un kontroli saistītām institūcijām. Pašreizējais reģistrs, kurš ietverts nedatorizētā kartotēkā, vairs neatbilst mūsdienu prasībām un nenodrošina tam paredzētās vajadzības, informē CSDD sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Džoanna Eglīte.
Reģistrēšanai tiks pakļauti visu veidu ūdens motocikli, motorlaivas ar dzinēja jaudu līdz 3,68 kilovatiem un garumu virs 2,5 metriem, taču ne garākiem par 12 metriem. Tas attiecas arī uz minētajos izmēros ietilpstošiem kuteriem, kā arī airu laivām, kuras tiek izmantotas komercdarbībā. Citu airu laivu reģistrēšana būs brīvprātīga, izņemot gadījumus, kad konkrēto ūdeņu īpašnieks noteicis tajos pārvietošanos tikai ar reģistrētiem peldlīdzekļiem. Citi kuģošanas līdzekļi, piemēram, vējdēļi un ūdens velosipēdi, nebūs jāreģistrē.
Mazizmēra kuģošanas līdzekļu reģistrēšanai jāaizpilda iesniegums, jāpievieno reģistrācijas dokumenti vai tehnisko datu sertifikāts un dokumenti, kas apliecina īpašuma tiesības un kuģošanas līdzekļa ievešanas valstī atbilstību muitas prasībām. Reģistrētam peldlīdzeklim tiek piešķirts valsts reģistrācijas numurs. Tas būs triju dažādu izmēru un sastāvēs no divu burtu un četru ciparu kombinācijas. Numuru varēs izvietot gan trafareta, gan uzlīmes veidā. Īpašniekam tiks izsniegta reģistrācijas apliecība. Peldlīdzeklis uz tā īpašnieka vārda jāreģistrē CSDD piecu dienu laikā, kopš tas iegādāts vai ievests no ārvalstīm. Tie kuģošanas līdzekļi, kuri iegādāti vai ievesti Latvijā līdz noteikumu spēkā stāšanās brīdim, bet vēl nav reģistrēti, jāreģistrē līdz 1. jūnijam.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!