• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas valdības un Kazahstānas Republikas valdības līgums par Latvijas-Kazahstānas starpvaldību tirdznieciski ekonomiskās sadarbības komisijas izveidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2004., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83059

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas valdības un Vācijas Federatīvās Republikas valdības līgums par abpusēju akadēmisko studiju laika un beigšanas dokumentu atzīšanu augstākās izglītības jomā

Vēl šajā numurā

14.01.2004., Nr. 6

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 05.09.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas valdības un Kazahstānas Republikas valdības līgums par Latvijas–Kazahstānas starpvaldību
tirdznieciski ekonomiskās sadarbības komisijas izveidošanu

Latvijas Republikas valdība un Kazahstānas Republikas valdība saskaņā ar 1994.gada 13.oktobrī noslēgto Latvijas Republikas Valdības un Kazahstānas Republikas Valdības nolīgumu par tirdznieciski ekonomisko sadarbību vienojas izveidot Latvijas–Kazahstānas starpvaldību tirdznieciski ekonomiskās sadarbības komisiju (turpmāk saukta “Komisija”). Komisija ir aicināta koordinēt saskaņotas darbības attiecībā uz noslēgto starp abām valstīm līgumu un vienošanos realizāciju uz līdztiesības un savstarpējā izdevīguma pamata.

 

1.pants

Komisijas galvenie uzdevumi ir:
• divu valstu tirdznieciski ekonomiskās sadarbības rezultātu izskatīšana un analīze;
• starpvalstu un starpvaldību līgumu un vienošanos tirdznieciski ekonomiskajā, zinātniski tehniskajā un kultūras sfērās noslēgšanas un izpildes veicināšana;
• sadarbības iespēju izskatīšana tirdznieciski ekonomiskajā, zinātniski tehniskajā un kultūras sfērā saskaņā ar starptautiskajiem standartiem un Pasaules tirdzniecības organizācijas (PTO) principiem.
• rekomendāciju izstrāde Latvijas Republikas un Kazahstānas Republikas sadarbības tirdznieciski ekonomiskajā, zinātniski tehniskajā un kultūras sfērā pilnveidošanai un attīstībai;
• citu ar tirdznieciski ekonomiskās sadarbības attīstību saistīto uzdevumu izpilde.

 

2.pants

Komisija tiek veidota uz paritātes pamata no Latvijas Republikas un Kazahstānas Republikas pārstāvjiem, kas attiecīgi veido Latvijas un Kazahstānas Komisijas Puses (turpmāk — “Puses”).
Katra no Pusēm nosaka Līdzpriekšsēdētāju un Komisijas locekļus.

 

3.pants

Komisijas sēdes var būt kārtējās un ārkārtas. Kārtējās sēdes tiek noturētas, pēc iespējas, ne retāk kā vienu reizi gadā, pa

 

 

kārtai Latvijas Republikā un Kazahstānas Republikā.
Komisijas ārkārtas sēdes tiek noturētas pēc Komisijas Līdzpriekšsēdētāju vienošanās neatliekamu jautājumu risināšanai.
Pieņemto lēmumu izpildes izskatīšanai vai kārtējai sēdei gatavojamo jautājumu saskaņošanai var tikt noturētas Līdzpriekšsēdētaju vai pilnvaroto ekspertu tikšanās.
Atbilstoši Komisijas sēdē izskatāmajiem jautājumiem katra no Komisijas pusēm var uzaicināt tai nepieciešamo speciālistu un ekspertu skaitu.
Puses informē viena otru par tās personālo sastāvu un tā iespējamajām turpmākajām izmaņām 10 dienas pirms kārtējās sēdes.
Komisijas sēdes konkrēto datumu un dienas kārtību Pušu Līdzpriekšsēdētāji saskaņo ne vēlāk kā mēnesi pirms Komisijas kārtējās sēdes datuma, bet dienas kārtības papildinājumus un izmaiņas — ne vēlāk kā divas nedēļas pirms paredzētās sēdes datuma.
Komisijas sēdi vada tas Komisijas Puses priekšsēdētājs, kura valsts teritorijā notiek Komisijas sēde.
Komisijas sēdes ir pilntiesīgas, ja tajās piedalās ne mazāk kā 1/3 Komisijas locekļu no Komisijas katras Puses.

 

4.pants

Lēmumi tiek pieņemti, ja tiem piekrīt abas Puses, tie tiek noformēti sēdes protokolā, kuru paraksta Komisijas Pušu priekšsēdētāji.
Lēmumi, kas pieņemti Komisijas sēdē, stājas spēkā ar protokola parakstīšanas dienu, ja tajos nav noteikti citi termiņi.
Izņēmumus veido tie lēmumi, kuriem, pēc vienas no Komisijas Pusēm paziņojuma, ir jābūt papildus apstiprinātiem tās valsts Valdībā.
Pušu Līdzpriekšsēdētājiem ir pienākums informēt vienam otru par tās Valdības pieņemtajiem lēmumiem.
Periodos starp komisijas sēdēm nepieciešamības gadījumā abu pušu Līdzpriekšsēdētāji, nesasaucot Komisijas sēdi, var pieņemt saskaņotus lēmumus par atsevišķiem jautājumiem. Tādos gadījumos pieņemtie lēmumi pēc saskaņošanas tiek iekļauti nākamās Komisijas sēdes Protokolā.

 

5.pants

Komisija nepieciešamības gadījumā var izveidot apakškomisijas un darba grupas, lai izpildītu tai izvirzītos uzdevumus.
Apakškomisiju un darba grupu uzdevumus, pilnvaras un sastāvu nosaka Komisija.

 

6.pants

No Komisijas katras Puses tiek iecelts atbildīgais sekretārs, kurš nodrošina Komisijas attiecīgās puses darba organizāciju, kā arī risina citus organizatoriska rakstura jautājumus, kas saistīti ar Komisijas darbību.

 

7.pants

Izdevumus, saistītus ar Komisijas, apakškomisiju un darba grupu sēžu organizēšanu, sedz tā Puse, kuras teritorijā sēde notiek.
Ceļa izdevumus līdz uzņemošās Puses valstij un Komisijas Pušu uzturēšanās otras teritorijā izdevumus sedz tā Puse, kas komandē savus pārstāvjus uz Komisijas, apakškomisijas un darba grupu sēdi.

 

8.pants

Pēc Pušu abpusējas vienošanās šajā Līgumā var tikt izdarītas izmaiņas un papildinājumi, kas tiek noformēti protokolu veidā un kas ir šī Līguma neatņemama sastāvdaļa.

 

9.pants

Līgums stājas spēkā tā parakstīšanas dienā un paliks spēkā divus mēnešus pēc datuma, ar kuru kāda no Pusēm rakstiski paziņos otrai Pusei par nodomu pārtraukt tā darbību.


Līgums parakstīts Astanā 2001. gada 5. septembrī Komisijas pirmās sēdes laikā divos oriģinālos eksemplāros, katrs no tiem latviešu, kazahu un krievu valodā, pie tam visiem tekstiem ir vienāds spēks. Skaidrojuma domstarpību gadījumā Puses piemēros tekstu krievu valodā.

Latvijas Republikas valdības vārdā

Kazahstānas Republikas valdības vārdā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!