• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Norvēģu tūristus interesē Vecrīga, jūgendstils un pilis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2004., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83092

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atliek jautājumu par ierobežojumiem

Vēl šajā numurā

15.01.2004., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Norvēģu tūristus interesē Vecrīga, jūgendstils un pilis

Galvenās vērtības, kas interesē gan norvēģu tūristus, gan Norvēģijas uzņēmējus, ir Rīgas vecpilsēta, jūgendstils un Latvijas pilis, atzīst “Inspiration Riga” direktors Igors Klapenkovs.

“Norvēģija ir Latvijai nozīmīgs tirgus – pateicoties augstam dzīves līmenim, norvēģi bieži rīko konferences ārzemēs. Novērots, ka norvēģu tūristi arvien biežāk ierodas Latvijā kā individuāli ceļotāji un atvēl braucienam pietiekami nozīmīgu budžetu,” atzīst Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktore Marika Zante.
Rīgas un Latvijas tūrisma mārketinga kampaņas gaitā Norvēģijā risinājušās daudzas sarunas ar Norvēģijas tūrisma sabiedrībām, kā arī ar Norvēģijas korporācijām, kas regulāri rīko tikšanās un konferences ārvalstīs.
Rezultātā Rīgu un Latviju nākotnē apciemos daudzas jaunas tūristu grupas. Pavasarī, lai iepazītos ar Rīgas un Latvijas vērtībām un tūrisma iespējām, Rīgā ieradīsies Norvēģijas tūrisma un preses pārstāvji, apgalvo “Inspiration Riga” direktors.
Kampaņas galā pasākumu apmeklējuši vairāk nekā 50 Norvēģijas tūrisma uzņēmumu un korporāciju pārstāvji. Raksti par Rīgu un Latviju parādījušies norvēģu presē.
“Pārliecinājāmies, ka norvēģi tagad ir vairāk gatavi braukt uz Rīgu. Pēc Prāgas un Budapeštas buma Rīga drīzumā varētu kļūt par vienu no norvēģu tūristu populārākajiem nedēļas nogales pilsētu ceļojuma mērķiem,” apgalvo “Inspiration Riga” pārstāvis Rihards Berugs.
“Inspiration Riga” ir sabiedriska organizācija, kuras biedri ir nozīmīgākie Rīgas un Latvijas tūrisma uzņēmumi – viesnīcas, aviācijas un transporta uzņēmumi, ienākošā tūrisma un konferenču rīkotāji, apspriežu centri un citi ar tūrismu saistīti uzņēmumi. Organizācijas mērķis ir popularizēt Rīgu un Latviju kā konferenču un tūrisma galamērķi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!