• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar atbalstu Eiropas pilsētu un pašvaldību sadarbībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2004., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83104

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā veicināt rūpniecības konkurētspēju

Vēl šajā numurā

15.01.2004., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar atbalstu Eiropas pilsētu un pašvaldību sadarbībai

2004.gadā tiks atbalstīti divu veidu pasākumi – iedzīvotāju tikšanās un pieredzes apmaiņas programmas; tematiskas konferences un mācību semināri.

Eiropas Komisija (EK) izsludinājusi sadarbības projektu konkursu (“Town Twining”) Eiropas Savienības (ES) esošo un topošo dalībvalstu pilsētām un pašvaldībām 2004.gadam.
Eiropas pilsētu un pašvaldību sadarbības iniciatīvu 1989.gadā uzsāka Eiropas Parlaments, lai stiprinātu jau esošās un veidotu jaunas saites vietējo varas iestāžu starpā. Ar atbalstītajiem projektiem tiek veicināts dialogs ES iedzīvotāju starpā. Priekšroka tiek dota pasākumiem kandidātvalstīs, projektiem nelabvēlīgos reģionos, daudzpusējām aktivitātēm un pasākumiem, kuros tiek iesaistīti jaunieši un personas no sociāli nelabvēlīgām sabiedrības grupām.
“Town Twining” programmas ietvaros 2004.gadā tiks atbalstīti divu veidu pasākumi – iedzīvotāju tikšanās un pieredzes apmaiņas programmas, kā arī tematiskas konferences un mācību semināri. Iedzīvotāju tikšanās projekti tiks atbalstīti par summām no 2000 eiro līdz 20 000 eiro, savukārt konferences un semināri – par summām no 2000 līdz 50 000 eiro, ziņo Eiropas Komisijas delegācija Latvijā.
Projektu pieteikumus pieņem no pilsētām, pašvaldībām, kā arī vietējo varas iestāžu federācijām un asociācijām. Pieteikumus var iesniegt ES dalībvalstis un tās valstis, kas 2004.gada 1.maijā gatavojas pievienoties ES, tajā skaitā arī Latvija.

2004.gada programmas ietvaros vēl iespējams pieteikties četros izsludinātajos termiņos: līdz 16.janvārim – pasākumiem, kas sāksies laika posmā no 16.maija līdz 15.jūnijam; 18.februārim – pasākumiem, kas sāksies no 16.jūnija līdz 31.jūlijam; līdz 2.aprīlim – pasākumiem, kas sāksies no 1.augusta līdz 30.septembrim; līdz 1.jūnijam – pasākumiem, kas sāksies no 1.oktobra līdz 31.decembrim.
Pieteikšanās formas un papildu informācija pieejama “Town Twinning” interneta mājaslapā: http://europa.eu.int/comm/dgs/education_culture/towntwin/index_en.htm .

Artis Nīgals, “LV”
artis.nigals@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!