• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 13. janvāra noteikumi Nr. 24 "Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 28.maija noteikumos Nr.203 "Gaļas un gaļas produktu marķēšanas noteikumi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.2004., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83132-grozijumi-ministru-kabineta-2002-gada-28-maija-noteikumos-nr-203-galas-un-galas-produktu-markesanas-noteikumi-

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.24

Grozījums Ministru kabineta 2003.gada 4.jūnija rīkojumā Nr.373 "Par darba grupu pašvaldību likumprojekta izstrādei"

Vēl šajā numurā

16.01.2004., Nr. 8

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 24

Pieņemts: 13.01.2004.

RĪKI
Tiesību aktu un oficiālo paziņojumu oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā. Piedāvājam lejuplādēt digitalizētā laidiena saturu (no Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājuma).

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.24

Rīgā 2004.gada 13.janvārī (prot. Nr.2, 4.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 28.maija noteikumos Nr.203 “Gaļas un gaļas produktu marķēšanas noteikumi”

Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 13.panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2002.gada 28.maija noteikumos Nr.203 “Gaļas un gaļas produktu marķēšanas noteikumi” (Latvijas Vēstnesis, 2002, 82.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

“3. Īpašajā marķējumā norāda precīzu informāciju par svaigas, atdzesētas vai saldētas liellopu gaļas (tai skaitā arī par svaigas, atdzesētas vai saldētas diafragmas (muskuļa, kas atdala krūšu daļu no vēdera daļas)) izcelsmi, norādot informāciju par dzīvnieku vai dzīvniekiem, no kuriem tā iegūta.”

2. Izteikt 11. un 12.punktu šādā redakcijā:

“11. Trušu liemeņus marķē ar veselības marķējumu, izmantojot vienu no šādiem marķējuma veidiem:

11.1. zīmogo katrā liemeņa pusē divās vietās — uz pleca un ciskas ārējās virsmas;

11.2. katru liemeni marķē ar gredzena etiķeti ap kāju;

11.3. uzspiež marķējumu uz liemeņa iepakojuma.

12. Putnu liemeņus marķē, uzspiežot veselības marķējumu uz liemeņa iepakojuma. Ja liemenis nav iepakots, katru liemeni marķē ar gredzena etiķeti ap kāju.”

3. Izteikt 35.punktu šādā redakcijā:

“35. Mājas apstākļos iegūtu putnu un trušu gaļu un blakusproduktus marķē ar regulāra trijstūra formas veselības marķējumu, kura lejasdaļā norādīts uzņēmuma reģistrācijas numurs Pārtikas un veterinārā dienesta reģistrā. Trijstūra malu garums ir vismaz 2,5 cm. Svaigas putnu un trušu gaļas un blakusproduktu veselības marķējumā burtu un ciparu augstums ir 0,2 cm.”

4. Izteikt 39.punkta otro teikumu šādā redakcijā:

“Sīkāk sadalītai gaļai un maltai gaļai etiķeti piestiprina pie iepakojuma vai nodrošina rakstisku informāciju tirdzniecības vietā.”

5. Svītrot 41.6.apakšpunktu.

6. Izteikt 41.7.apakšpunktu šādā redakcijā:

“41.7. datumu, kurā dzīvnieks nokauts un gaļa sadalīta.”

7. Papildināt noteikumus ar 41.1 un 41.2 punktu šādā redakcijā:

“41.1 Maltai liellopu gaļai īpašajā marķējumā norāda:

41.1 1. valsti, kurā gaļa gatavota. Attiecīgo informāciju sāk ar vārdiem “Ražots (Gatavots) …”;

41.1 2. maltās gaļas izcelsmes valsti, ja valsts, kurā dzīvnieks dzimis un nobarots, nav maltās gaļas gatavošanas valsts. Attiecīgo informāciju sāk ar vārdiem “Izcelsmes valsts: …”.

41.2 Maltai liellopu gaļai īpašajā marķējumā var norādīt maltās gaļas gatavošanas datumu.”

8. Izteikt 43.punktu šādā redakcijā:

“43. Ja dzīvnieks citā valstī ir uzturējies vairāk nekā 30 dienas, marķējumā kā audzēšanas valsti norāda šo valsti, nevis valsti, kurā tas dzimis, nokauts vai uzturējies mazāk par 30 dienām.”

9. Izteikt 46.punktu šādā redakcijā:

“46. Šo noteikumu 26.2., 27.1.3., 27.2. un 29.3.apakšpunkts stājas spēkā ar 2004.gada 1.maiju.”

10. Izteikt 48.punktu šādā redakcijā:

“48. Ar 2004.gada 1.martu aizliegts izplatīt produkciju, kura nav marķēta atbilstoši šo noteikumu prasībām.”

11. Papildināt noteikumus ar 49. un 50.punktu šādā redakcijā:

“49. Līdz 2005.gada 31.decembrim uzņēmumi, kuriem ar Līgumu starp Beļģijas Karalisti, Dānijas Karalisti, Vācijas Federatīvo Republiku, Grieķijas Republiku, Spānijas Karalisti, Francijas Republiku, Īriju, Itālijas Republiku, Luksemburgas Lielhercogisti, Nīderlandes Karalisti, Austrijas Republiku, Portugāles Republiku, Somijas Republiku, Zviedrijas Karalisti, Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienoto Karalisti (Eiropas Savienības dalībvalstīm) un Čehijas Republiku, Igaunijas Republiku, Kipras Republiku, Latvijas Republiku, Lietuvas Republiku, Ungārijas Republiku,Polijas Republiku, Slovēnijas Republiku, Slovākijas Republiku par Čehijas Republikas, Igaunijas Republikas, Kipras Republikas, Latvijas Republikas, Lietuvas Republikas, Ungārijas Republikas, Maltas Republikas, Polijas Republikas, Slovēnijas Republikas un Slovākijas Republikas pievienošanos Eiropas Savienībai piešķirts pārejas periods šo noteikumu prasību ieviešanai, attiecīgo produkciju marķē ar apaļas formas veselības marķējumu, kurā norāda valsts nosaukumu vai tā saīsinājumu un uzņēmuma reģistrācijas numuru Pārtikas un veterinārā dienesta reģistrā.

50. Noteikumu IV nodaļa zaudē spēku ar 2004.gada 1.maiju.”

12. Papildināt noteikumus ar informatīvu atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām šādā redakcijā:

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvām

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no direktīvām 64/433/EEC, 71/118/EEC, 77/99/EEC, 91/495/EEC un 94/65/EC.”

Ministru prezidents E.Repše

Zemkopības ministrs M.Roze

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 17.janvāri.

Tiesību aktu un oficiālo paziņojumu oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!