• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cēsīs spriež par dabas parka izveidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.2004., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83164

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kuldīga grib būt starp pasaules pērlēm

Vēl šajā numurā

16.01.2004., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Cēsīs spriež par dabas parka izveidi

Cēsīs janvārī un februārī turpināsies sabiedrības viedokļa uzklausīšana un publiska īpaši aizsargājamās teritorijas “Cēsu pilsētas dabas un kultūrvēsturiskais parks” projekta apspriešana.

Pagaidām iedzīvotāju aktivitāte apspriešanā nav liela, tiek saņemti tikai pozitīvi vērtējumi un atbalsts šai iecerei.
Dabas un kultūrvēsturiskajā parkā plānots iekļaut teritoriju pie Vinterupītes gar Lenču, Palasta, Glūdas, Bērzaines, Gaujas, Emīla Dārziņa, Līgatnes, Gravas, Cīrulīšu, Kovārņu un citām ielām.
Galvenais parka izveidošanas mērķis – teritorijas kultūrvēsturisko un dabas objektu saglabāšana un racionāla apsaimniekošana, kā arī ilgtspējīga tūrisma attīstība. Parks plānots kā vietējās nozīmes īpaši aizsargājamā teritorija, kurā tiks aizsargātas bioloģiskās daudzveidības un ainaviskās vērtības, lai attīstītu Cēsu rekreācijas zonas iedzīvotāju atpūtai, veselības stiprināšanai un tūrismam.
Iecerētā parka teritorijā atrodas Gaujas upes senielejas ainavas, mežu ainavas, vēsturiskās kultūrainavas, bioloģiski vērtīgi biotopi – nogāžu un gravu meži, pļavas, dendroloģiskie objekti, arī ģeoloģiski un ģeomorfoloģiski objekti – alas, avoti, gravas, klintis, smilšakmens atsegumi. Parka teritorijā atrodami arī kultūrvēsturiski objekti – Glūdas kalns, Murleja, Cīrulīšu apkaime un citi.
Parkā nebūs pieļaujama lielražošanas un rūpnieciskā darbība, kas ietekmēs dabas vidi, kultūrainavu un traucēs dabas un kultūrvēsturisko objektu saglabāšanu, kā arī pasākumi, kas pārveidos dabas un kultūrvēsturiskās ainavas struktūru. Parkā nevarēs veikt sabiedriski nozīmīgu un komercobjektu būvniecību bez saskaņojama ar sabiedrības interesēm un sabiedriskās apspriešanas.
Projektā paredzēts, ka tām fiziskajām un juridiskajām personām, kuru īpašumi atrodas iecerētā parka teritorijā, līdz šā gada 31.decembrim ar Cēsu domi jānoslēdz teritorijas apsaimniekošanas līgums. Parka dabas aizsardzības plānu dome apņēmusies izstrādāt līdz 2004.gada 30.septembrim.

Pēc LETA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!