• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Parakstīta instrukcija par 2004.gada subsīdijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.2004., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83171

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 15. janvārī, Latvijas 8. Saeimas deputāti sanāca 2004. gada Ziemas sesijas pirmajā plenārsēdē

Vēl šajā numurā

16.01.2004., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Parakstīta instrukcija par 2004.gada subsīdijām

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze parakstījis instrukciju par “Lauksaimniecības un subsīdiju piešķiršanas un izmaksu kārtību 2004.gadā”, kas nosaka lauksaimniekiem piešķiramo subsīdiju apmēru, kritērijus subsīdiju saņemšanai un izmaksu kārtību. Lauksaimniecības subsīdiju programmai saskaņā ar likumu “Par valsts budžetu 2004.gadam” plānoto pasākumu izpildei piešķirts finansējums 27 507 722 lati.

Lielākā daļa lauksaimnieku subsīdijām paredzēto līdzekļu – 17 325 972 lati – šogad tiks novirzīti pasākumiem, kas saistīti ar Latvijas pievienošanos Eiropas Savienībai (ES). Ar šo summu nodrošinās pagaidu atbalsta maksājumus saskaņā ar ES līgumu, līdzfinansējumu SAPARD programmai, kā arī daļēju ES fondu līdzfinansējumu, kas ietver finansējumu biškopības nacionālās programmas īstenošanai un finansējumu Skolas piena programmas ieviešanai.
Subsīdiju programmas nozaru nolikumu atbalstam paredzēti 10 181 750 latu. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu lielāks finansējums iedalīts lopkopības attīstībai – 4 826 000 latu, lauksaimnieciskās ražošanas modernizācijai – 1 400 000 latu un lauksaimniecības zemes ielabošanai – 434 000 latu. Savukārt augkopības attīstībai plānots izlietot 997 000 latu, izglītības, zinātnes un informācijas izplatīšanai – 798 000 latu. Tirgus veicināšanai iedalīts 555 750 latu, lauksaimniecības nevalstisko organizāciju un ražotāju grupu atbalstam – 461 000 latu, lauksaimniecības nozares stabilizācijai – 400 000 latu, bioloģiskās lauksaimniecības attīstības atbalstam – 200 000 latu, Latvijas un ārvalstu kopprojektu līdzfinansējumam – 110 000 latu.
Jaunums subsīdiju nolikumā ir atbalsts jaunajiem kooperatīviem un atzītiem lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīviem, kas ņēmuši kredītu apgrozāmo līdzekļu iegādei. Tas veicinās lauksaimnieku saražotās produkcijas konkurētspēju vienotajā tirgū. Jauns atbalsta veids ir arī bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas noieta veicināšana, piešķirot līdzekļus kooperatīviem, kuri nodarbosies ar bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas realizāciju.
Lielākā daļa nozaru nolikumi saglabāti kā iepriekšējos gados, bet mainījusies atbalsta shēma. Atbalsts no nacionālajām subsīdijām vērsts uz to, lai lauksaimnieki naudu saņemtu pirmajā pusgadā, kad līdz ar iestāšanos ES saņemsim ES tiešos maksājumus un struktūrfondu līdzekļus.
Būtiska nianse, kurai subsīdiju pretendentiem noteikti jāpievērš uzmanība, ir pieteikumu iesniegšanas termiņu maiņa – vairākos nolikumos tie jāiesniedz ievērojami agrāk – jau līdz 1.martam.
Subsīdiju administrēšanu, tāpat kā iepriekšējos gadus, veiks Lauku atbalsta dienests (LAD), sadarbojoties ar citām valsts pārvaldes iestādēm. LAD reģionālajās un rajonu pārvaldēs būs pieejama arī visa informācija par subsīdiju piešķiršanas un izmaksas kārtību. Šīs iestādes arī pieņems pieteikumus, izvērtēs un pieņems lēmumu par subsīdiju pieteikumu atbilstību subsīdiju nolikumu nosacījumiem. Bet subsīdiju nolikumu grāmatiņas lauksaimnieki varēs saņemt jau janvāra beigās LAD rajonu pārvaldēs un Latvijas Lauksaimniecības un konsultāciju centra (LLKC) rajonu birojos. Informācija par subsīdiju saņemšanas nosacījumiem būs atrodama arī Zemkopības ministrijas (ZM) un LAD mājaslapās.

ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!