• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
- Aicinot izveidot Stratēģiskās analīzes komisiju valsts attīstībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.2004., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83184

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.01.2004., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Valsts prezidente

— Aicinot izveidot Stratēģiskās analīzes komisiju valsts attīstībai

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga uzskata, ka laikā, kad Latvija pēc dažiem mēnešiem kļūst par pilntiesīgu Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti, ir īpaši svarīgi formulēt turpmāko Latvijas stratēģisko virzību mūsdienu mainīgajā pasaulē. Prezidente vērtē valsts stratēģijas redzējumu kā būtisku priekšnoteikumu valsts efektīvai attīstībai un kā instrumentu tā īstenošanai redz Valsts prezidenta institūcijas paspārnē radītu Stratēģiskās analīzes komisiju.
Viena no komisijas darbības misijām ir vienot akadēmiskās un politiskās vides potenciālu, kā arī radīt diskusiju un argumentāciju forumu, kas kalpotu lēmumu pieņemšanai un būtu pamats jaunam dialoga līmenim par Latvijas vietu, lomu un iespējām pasaules procesos. “Domājot par Latvijas stratēģiju modernajā pasaulē, ir būtiski skatīt valsts ārpolitikas un iekšpolitikas kvalitātes mijiedarbībā. Spēcīgas būs tās valstis, kas sadzīvos ar pārmaiņām pasaulē. Latvijai ir jābūt aktīvai uz pasaules skatuves, jo tikai tā jaunajā pasaules kārtībā ir iespējams īstenot valsts politiku, kas nodrošina iedzīvotājiem labklājību un drošību un padara valsti redzamu pasaulē,” uzskata V.Vīķe–Freiberga.
Valsts prezidente ir aicinājusi Valsts prezidenta kanceleju sadarbībā ar akadēmisko aprindu pārstāvjiem sākt šādas komisijas izveidi.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!