• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministre, tiekoties ar Čehijas aizsardzības ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2004., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83247

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministre, uzturoties darba vizītē Slovēnijā

Vēl šajā numurā

20.01.2004., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ārlietu ministre, tiekoties ar Čehijas aizsardzības ministru

15.janvārī ārlietu ministre Sandra Kalniete tikās ar Čehijas Republikas aizsardzības ministru Miroslavu Kostelku, kas bija ieradies Latvijā darba vizītē. Sarunas sākumā S.Kalniete atzīmēja Latvijas un Čehijas labās attiecības politikā, ekonomikā, kultūrā un militārajā sadarbībā, kā arī pateicās par Čehijas atbalstu, Latvijai integrējoties NATO un ES. Ministre izteica cerību, ka abu valstu sadarbība arī turpmāk būs pozitīva, it sevišķi militārās izglītības jomā, sadarbojoties Latvijas un Čehijas militārajām augstskolām.
Tikšanās laikā apspriesti NATO un ES drošības politikas jautājumi. Abas puses vienprātīgi atzina, ka drošības un stabilitātes garantēšanai Eiropā ir nozīmīga ASV un ES valstu kopēja pozīcija šajos jautājumos. M.Kostelka arī atzīmēja, ka ir svarīgi, lai ES drošības politikas struktūru un NATO funkcijas nedublētos.
Runājot par NATO un Krievijas attiecībām, S.Kalniete izteica cerību, ka dialogs ar Krieviju turpināsies konstruktīvā un pragmatiskā gaisotnē un tiks vairāk piepildīts ar konkrētu saturu, kā arī aicināja Čehiju dot savu ieguldījumu šā dialoga uzlabošanā. Latvijai ir interese sadarboties arī ar NVS valstīm, daloties savā pieredzē, integrējoties NATO un ES.
Apspriesti arī aktuālie jautājumi saistībā ar situāciju Irākā. Abas puses atzina, ka situācijas stabilizēšanā ir svarīga ne tikai militārā palīdzība, ko gan Latvija, gan Čehija jau sniedz Irākai, bet arī atbalsts civilo jautājumu risināšanā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!