• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministre, uzturoties darba vizītē Slovēnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2004., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83248

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas uzņēmēji, piedaloties starptautiskajā izstādē Berlīnē

Vēl šajā numurā

20.01.2004., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ārlietu ministre, uzturoties darba vizītē Slovēnijā

No 18. līdz 20. janvārim ārlietu ministre Sandra Kalniete atrodas oficiālā vizītē Slovēnijas Republikā. Vizītes laikā ministre tiksies ar vairākām Slovēnijas augstākajām amatpersonām – premjerministru Antonu Ropu, Nacionālās asamblejas prezidentu Borutu Pahoru un ārlietu ministru Dmitriju Rupelu.
Oficiālajās sarunās ar Slovēnijas amatpersonām paredzēts pārrunāt abu valstu divpusējās sadarbības jautājumus, aktuālās ES problēmas pēc Romas sammita, Eiropas drošības un NATO jautājumus, attīstību Balkānu reģionā, kā arī apspriest galvenās starptautiskās aktualitātes.
Sandras Kalnietes vizīte sakrīt ar laiku, kad Ļubļanas Operas un baleta teātrī notiek Dž.Verdi operas “Aīda” pirmizrāde, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Nacionālo operu – izrādes skatuves ietērpu veido Ilmāra Blumberga dekorācijas un kostīmi, Māras Ķimeles un Aivara Leimaņa horeogrāfija.
Vizītes ietvaros un par godu “Aīdas” pirmizrādei Slovēnijas ārlietu ministrs rīko pieņemšanu. Abi ministri arī noskatīsies operas izrādi.
Lai gan Slovēniju un Latviju šķir ievērojams ģeogrāfisks attālums, tas neietekmē abu valstu attiecības – tās ir ļoti labas, notiek aktīvs politiskais dialogs. Latvijas un Slovēnijas drīzā pilntiesīgā dalība ES un NATO veido labu pamatu abu valstu attiecību padziļināšanai.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!