• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente, rīkojot pieņemšanu ārvalstu diplomātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2004., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83249

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstneša" apgādā

Vēl šajā numurā

20.01.2004., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Valsts prezidente, rīkojot pieņemšanu ārvalstu diplomātiem

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga 15.janvārī Rīgas pilī rīkoja Jaunā gada pieņemšanu ārvalstu vēstniekiem, ārvalstu goda konsuliem, starptautisko organizāciju un misiju vadītājiem Latvijā. Uzrunājot ārvalstu diplomātiskā korpusa pārstāvjus, prezidente sacīja, ka aizvadītais 2003.gads Latvijai bijis vēsturisks un rezultatīvs – svinīgā esošo un topošo ES valstu ceremonija Atēnās, sekmīgā ES tautas nobalsošana Latvijā 20.septembrī. “2004.gada 1.maijs sola Latvijai pilntiesīgu dalību ES, kā arī gada vidū uzņemšanu NATO. ES un NATO paplašināšanās dos jaunu pamatu Eiropas izaugsmei un dziļākām transatlantiskajām saitēm. Mēs esam atvērti arī plašākai sadarbībai ar draudzīgām valstīm, kas atrodas ārpus šīm organizācijām,” sacīja V.Vīķe–Freiberga.
Prezidente, kura tradicionāli katra gada sākumā rīko Jaunā gada pieņemšanu ārvalstu diplomātiskajam korpusam, pateicās vēstniekiem par ieguldīto darbu sadarbībā ar Latviju un vēlēja auglīgu darbu arī šajā gadā.
Diplomātiskā korpusa vecākais, Slovākijas vēstnieks Latvijā Jozefs Draveckis minēja Atmodas laikā izteikto V.Vīķes–Freibergas Latvijas salīdzinājumu ar Pelnrušķīti, kurai jāpaspēj uz Princeses – Eiropas – balli. “Latvija tagad ir tieši laikā uz šo balli, tāpēc jāvēl tai daudz laimes un labklājības arī šajā gadā,” sacīja vēstnieks.
Pasākumā muzicēja Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķi, atskaņojot latviešu un citu Eiropas komponistu skaņdarbus.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!