• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Eiropas komanda" informēs par ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2004., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83259

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jāizstrādā rekonstrukcijas modelis robežpunktiem

Vēl šajā numurā

20.01.2004., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Eiropas komanda” informēs par ES

Arī 2004.gadā lektoru tīkla “Team Europe” (Eiropas komanda) lektori lasīs lekcijas un vadīs seminārus par Eiropas Savienības (ES) jautājumiem visā Latvijā. Ikviena organizācija, vēršoties ES Informācijas centrā (ESIC), var uzaicināt lektoru dalībai savos pasākumos. “Team Europe” Latvijā izveidots 2003.gadā, un tajā darbojas 54 lektori.
“Team Europe” Latvijā 2003.gadā izveidoja Eiropas Komisijas (EK) delegācija Latvijā un Eiropas integrācijas birojs ar Dānijas Ārlietu ministrijas atbalstu. Lektori pārstāv visdažādākās sabiedrības grupas – augstskolas, valsts pārvaldi, uzņēmējdarbību, nevalstiskās organizācijas u.c.
Tīkls tiek veidots pēc decentralizācijas principa, lai lektori būtu pieejami visos reģionos un piedalītos dažādos pasākumos (konferencēs, semināros, diskusijās utt.). “Team Europe” dalībnieki saglabā lektora neatkarību un darbojas atbilstoši savām iespējām.
Līdzīgas programmas ir izveidotas un darbojas ne tikai visās ES dalībvalstīs, bet arī lielākajā daļā kandidātvalstu, tai skaitā Lietuvā un Igaunijā. ES dalībvalstīs pašlaik ir ap 550 lektoru, kas piedalās pasākumos un sniedz daudzpusīgu informāciju, tādējādi veicinot iedzīvotāju zināšanas par vispārīgiem un specifiskiem ar Latvijas integrāciju ES saistītiem jautājumiem.
Lai uzaicinātu lektoru vai saņemtu bukletu par “Team Europe” lektoriem un tematiem, kuros lektori specializējušies, lūgums zvanīt ESIC pa tālruni 9212611.

Artis Puriņš,

ES Informācijas centra direktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!