• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sākusies Baltijas asamblejas un Lielbritānijas un Īrijas starpparlamentu sadarbība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2004., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83311

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ko diena nākamā mums sola?

Vēl šajā numurā

21.01.2004., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sākusies Baltijas asamblejas un Lielbritānijas un Īrijas starpparlamentu sadarbība

ASAMBLEJA.PNG (91492 bytes)
Vakar, 20.janvārī, Saeimas namā tikšanās laikā: Endrū Makejs (Lielbritānija), Jānis Reirs (Latvija) un Paskals Mūnijs (Īrija)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Divas dienas, 19. un 20.janvārī, Latvijā uzturējās divu valstu parlamentāriešu delegācija no Apvienotās Karalistes un Īrijas. Vakar, 20. janvārī, delegācija tikās ar Saeimas deputātiem, kas iesaistījušies Baltijas asamblejas darbā. Lielbritānijas un Īrijas parlamentārieši apmeklēja arī Baltijas asamblejas sekretariātu.
Īpašā Lielbritānijas un Īrijas starpparlamentu organizācija (LĪSPO) attīsta Apvienotās Karalistes un Īrijas vēsturiskos sakarus un izvērš tos plašākā reģionālā kontekstā. Britu un īru parlamenti interesējas par kontaktiem ar Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm, veidojot īpašu reģionālās sadarbības kontūru Eiropas kartē. Delegācijā Lielbritāniju pārstāvēja komisijas priekšsēdētājs Endrū Makejs un Ričmondas baronese Harisa, Īriju – komisijas priekšsēdētāja vietnieks deputāts Šeimuss Petisons un senatori Paskals Mūnijs un Frānsiss O’Braiens.
LĪSPO (British–Irish Inter–Parliamentary Body – BIIPB) dibināta 1990. gadā. Tā sekmē Lielbritānijas un Īrijas parlamentu sadarbību, katru gadu pulcējoties uz divām sēdēm pamīšus abās valstīs. Organizācija apvieno 25 Lielbritānijas un 25 Īrijas parlamenta deputātus, kuri pārstāv abu valstu parlamentu augšpalātas un apakšpalātas, Skotijas parlamentu, Velsas Nacionālo asambleju, Ziemeļīrijas asambleju, kā arī Menas salas, Džersijas un Gernsijas likumdevēju asamblejas.
Pašlaik LĪSPO Eiropas lietu komisija pēta kontaktus starp LĪSPO un Ziemeļvalstu padomi. Viens no jautājumiem ir jau pastāvošo neformālo kontaktu pilnveidošana. LĪSPO vēlas apgūt Ziemeļvalstu padomes pieredzi, sevišķi Ziemeļvalstu padomes un Ziemeļvalstu ministru padomes savstarpējās attiecības.
Sadarbība ar Ziemeļvalstu padomi radīja interesi arī par sadarbību ar Baltijas valstīm un Baltijas asambleju.

Pēc Lielbritānijas vēstniecības informācijas

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!