• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dāvinot citiem, visvairāk apdāvinām sevi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2004., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83376

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Japānas akcents Latvijas mūzikā

Vēl šajā numurā

22.01.2004., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dāvinot citiem, visvairāk apdāvinām sevi

Vakar, 21. janvārī, Latvijas Nacionālajā operā tika sumināti “Aldara” balvas laureāti. Balvas operas un baleta māksliniekiem tika pasniegtas jau astoto reizi, bet pirmoreiz – kā “Aldara” starptautiskās gada balvas. Jau iepriekšējos gados laureātu vidū bijuši ārvalstu mākslinieki, taču ar šo gadu starptautiska ir arī žūrija.

Balvas saņēma operas soliste Marina Tropina, baleta māksliniece Margarita Demjanoka un trompetists Armands Zaubergs. Par ieguldījumu Latvijas operas un baleta mākslas attīstībā balva piešķirta vairākkārtējam Lielās mūzikas balvas laureātam lietuviešu diriģentam Gintaram Rinkevičam. Tika teikts paldies māksliniekiem arī par mūža ieguldījumu. Šoreiz – Ivaram Krastiņam un Augustei Klinkai.
“Aldara” balvas pasniegšanas ceremonija allaž ir priecīgi svētki ne vien laureātiem un kuplajai teātra saimei, bet arī skatītājiem un visai sabiedrībai. Jo vairāk tāpēc, ka šīs balvas ir tikai viens no dažādajiem veidiem, kā akciju sabiedrība “Aldaris” sadarbojas ar Nacionālo operu.
“Aldara” prezidents ir viens no nedaudzajiem uzņēmējiem, ko saucam par mecenātu, jo atbalsts kultūrai (arī zinātnei) ir mērķtiecīgs, noturīgs un ar perspektīvas izjūtu. Ar Nacionālo operu Vitālijam Gavrilovam ir īpašas attiecības. Līdztekus tradicionālajām gada balvām ar “Aldara” atbalstu tiek veicināta operas mākslinieku meistarības celšana, par godu Rīgas astoņsimtgadei Jaunās zāles vestibilā izveidoja skaistu portretu galeriju, kas atspoguļoja visu Latvijas baleta vēsturi, un ar “Operas ziņu” raidījumiem Latvijas Televīzijā sniegts krietns ieguldījums skatītāju izglītošanā un informēšanā.
Vitālijs Gavrilovs izsaka cerību, ka likumdošanas bāze veidosies tā, lai uzņēmēji nezaudētu iespēju atbalstīt kultūru, jo ieceru ir daudz:
– Tas bija milzīgs panākums, ka mēs tepat Latvijā spējām jaunajiem māksliniekiem nodrošināt iespēju mācīties pie labiem pedagogiem. Izveidojusies brīnišķīga sadarbība ar Anitu Garanču, pie kuras mācījās Andžela Ķirse un Viesturs Jansons, ar Margaritu Gruzdevu, kuras audzēkņi ir Aleksandrs Antoņenko un Ieva Viļuma. Tikuši pieaicināti arī ārzemju meistari: Irina Gavrilovici vadījusi vokālistu meistarklases, mūsu jaunajiem mūziķiem bijusi iespēja mācīties pie tādiem slaveniem diriģentiem kā Jurijs Simanovs, Aleksandrs Titovs un Tadeušs Voicehovskis. Tagad esam nolēmuši iedibināt “Aldara” stipendiju spējīgākajiem Mūzikas akadēmijas studentiem un Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņiem. Tad mēs varēsim teikt, ka palīdzam spodrināt Nacionālās operas labo slavu, rūpēdamies par tās augsto kvalitāti no skolas sola līdz mūsu Baltā nama skatuvei. Dāvinot citiem, mēs jau visvairāk apdāvinām paši sevi. Visi kļūstam bagātāki.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!