• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Robežsardzei - četri ar plusu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2004., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83381

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 22. janvārī

Vēl šajā numurā

22.01.2004., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Robežsardzei – četri ar plusu

ROB3.PNG (91235 bytes)
Par 2003.gada labākajiem robežsargiem atzīti un ar ceļojošiem kausiem un atzinības rakstiem apbalvoti desmit robežsargi
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

21.janvārī Valsts robežsardzes (VRS) rīkotajā pērnā gada darbības atskaites konferencē VRS priekšnieks robežsardzes ģenerālis Gunārs Dāboliņš ziņoja, kā dienestam veicies ar uzdevumu un prioritāšu izpildi, un informēja par šā gada aktualitātēm. Savu vērtējumu par VRS darbu izklāstīja iekšlietu ministrs Māris Gulbis.

2003.gada darbības rezultātu pārskata svinīgajā sanāksmē, kurā piedalījās VRS pārvalžu priekšnieku un arī Valsts robežsardzes koledžas direktors, robežsardzes ģenerālis G.Dāboliņš vispirms piecu baļļu sistēmā novērtēja visu teritoriālo pārvalžu darbu, īsumā motivējot katru konkrēto vērtējumu.
Rezumējot, kā veicies ar galveno uzdevumu izpildīšanu pagājušajā gadā, VRS priekšnieks uzsvēra, ka būtībā izdarīts viss, kas bijis plānots. Īpaši tika minēta Imigrācijas pārvalde, kuras sekmīgā darba rezultātā īstenota viena no svarīgākajām dienesta prioritātēm – nepieļaut nelegālo imigrantu ieplūšanu valstī un pilnveidot nelegālās ieceļošanas novēršanas paņēmienus un darbības metodes. Robežsardzes ģenerālis G.Dāboliņš, sniedzot ieskatu robežsardzes veikumā un informējot par personu un transportlīdzekļu plūsmu pāri valsts robežai, izskaidroja galvenās tendences un komentēja statistikas datus. Nobeigumā VRS priekšnieks pastāstīja par galvenajām prioritātēm šim gadam, norādot, ka viena no svarīgākajām ir organizēt VRS darbību tā, lai no 1.maija īstenotu līguma par Latvijas pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) nosacījumus. Viņš arī ieskicēja nākotnes vīziju, ka Latvijā, iespējams, varētu tikt izveidots ES līmeņa robežsardzes kinoloģiskais centrs, kas noteiktu politiku šajā jomā visā ES. Robežsardzes ģenerālis atzina – dienestam šis būs smags gads, bet pauda pārliecību, ka robežsardze ir gatava jaunajai situācijai un tiks ar visu galā.
Arī iekšlietu ministrs Māris Gulbis atzina, ka VRS gaidāms grūts gads, un uzsvēra, ka dienestam līdz 1.maijam jābūt gatavam apsargāt ES ārējo robežu, kā arī jādara viss, lai šajā ziņā nerastos nekādi pārpratumi. M. Gulbis atgādināja nule Latvijā vizītē pabijušā Austrijas iekšlietu ministra teikto, ka pēc mūsu valsts iestāšanās ES robežsardzes darbam Eiropa pievērsīs pastiprinātu uzmanību. Kopumā iekšlietu ministrs izteica apmierinātību ar dienesta pērnā gada darba rezultātiem un atzina, ka disciplīna un kārtība VRS ir augstāka nekā citos Iekšlietu ministrijas pārraudzībā esošajos dienestos. Par to viņš pārliecinājies, arī vairākkārt apmeklējot robežu. Ar humoru M. Gulbis noteica, ka robežsardzei piecu baļļu sistēmā viņš liek atzīmi “četri ar plusu”. Tomēr iekšlietu ministrs norādīja uz vienu trūkumu – nepietiekamās svešvalodu zināšanas: “Tā vairs nav luksusa prece, bet gan ikdienas nepieciešamība. Turpmāk valodu zināšanām jābūt galvenajai prasībai.” M. Gulbis pateicās dienestam par labu darbu un atkārtoti novēlēja tam sekmīgi strādāt arī šogad.
Pasākuma izskaņā ar ceļojošiem kausiem un atzinības rakstiem apbalvoti labākie robežsargi. Gada labākā robežsarga goda nosaukums tiek piešķirts nolūkā stimulēt VRS un Valsts robežsardzes koledžas personāla apzinīgu attieksmi pret dienesta pienākumu veikšanu un kvalifikācijas paaugstināšanu. 2003.gada labākie robežsargi noteikti desmit personāla kategorijās. Lai robežsargu vispār izvirzītu, tam jāatbilst vairākiem pamatkritērijiem, savukārt, izvērtējot katru kandidatūru, tiek ņemti vērā vēl daudzi aspekti. Vakar iekšlietu ministra klātbūtnē tika godināti desmit labākie no labākajiem – Rīgas pārvaldes Jūras pasažieru ostas robežkontroles punkta (RKP) priekšnieks Normunds Briška, Jelgavas pārvaldes Grenctāles RKP vecākais inspektors Pēteris Anžāns, Daugavpils pārvaldes Medumu RKP inspektors Juris Užulis, Daugavpils pārvaldes Kaplavas robežapsardzības nodaļas (RSN) priekšnieks Ēriks Sitniks, Daugavpils pārvaldes Piedrujas RSN inspektors Viktors Vanags, Sēlijas pārvaldes Aknīstes RSN jaunākais inspektors Uldis Livdāns, Sēlijas pārvaldes Imigrācijas nodaļas vecākā inspektore Sarmīte Logina, Ventspils pārvaldes peldošo līdzekļu dienesta kuģa “Tiira” kuģa stūrmanis Mārtiņš Zoltāns, galvenās pārvaldes Robežapsardzības pārvaldes Robežapsardzības dienesta Robežkontroles nodaļas galvenā inspektore Natālija Zaiceva un Liepājas pārvaldes Personāla dienesta inspektore Sanita Ernstone.
Robežsardzes ģenerālis G. Dāboliņš pasniedza īpašu balvu VRS Daugavpils pārvaldes Kaplavas robežapsardzības nodaļai par labu darbu.

Ilze Apine, “LV”

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!