• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūtu apbrīnu par Latvijas tautu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.2004., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83456

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente Davosas Ekonomikas forumā

Vēl šajā numurā

23.01.2004., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirmdien, 26.janvārī, Indija svinēs valsts svētkus – Republikas dienu

Jūtu apbrīnu par Latvijas tautu

NAJAINANA.PNG (107773 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Indijas vēstnieces Čitras Narajananas (Chitra Narayanan) vēstījums speciāli “Latvijas Vēstnesim”

Indija ieguva neatkarību 1947.gada 15.augustā, bet 1950.gada 26.janvārī kļuva par republiku un pieņēma valsts dzīvē tik nozīmīgo konstitūciju. Indija ir pasaules lielākā demokrātiskā valsts ar miljardu iedzīvotāju, un demokrātija ir ļoti nozīmīga ikvienam indietim. Šogad mūsu valstī atkal notiks vēlēšanas, kurās būs tiesīgi piedalīties 620 miljoni cilvēku. Vēlēšanu norisei sekos neatkarīga vēlēšanu komisija. Daudzās Eiropas valstīs ir pat grūti izprast, kā valstī, kas lielāka par visu Eiropu, iespējams tik raiti organizēt vēlēšanas.
Indija strauji kļūst par nozīmīgu Āzijas industriālo spēku, mūsu ekonomikas gada pieaugums ir 7 procenti. Indija kļuvusi par ievērojamu investīciju piesaistes vietu, kā arī vērā ņemamu informācijas tehnoloģiju zemi. Te interesanti atgādināt, ka “hot mail” radīja indietis Sabirs Bhatia, kurš to pārdeva “Microsoft”. Arī “Pentium” šķiedru radīja indietis Vinods Dams.
Mūsu valsts svētku priekšvakarā es gribu paust gandarījumu, ka Indijas un Latvijas attiecības pēdējos gados turpinājušas nostiprināties. Latvijas Ministru prezidenta biedra Aināra Šlesera vadītās Latvijas uzņēmēju delegācijas vizīte pērn Indijā aizsāka jaunu mūsu sadarbības lappusi. Savukārt Latvijā notikušās Indijas dienas jūsu tautai parādīja vēl neredzētas Indijas savdabīgās kultūras nianses. Indija arī apbrīno Latvijas sasniegumus virzībā uz Eiropas Savienību (ES) un NATO.
Apritējuši jau gandrīz trīs gadi, kopš esmu Indijas vēstniece jūsu valstī. Tas ir pietiekami ilgs laiks, lai manī iemājotu apbrīna par Latvijas tautu, kas, tikai nesen atguvusi neatkarību, mērķtiecīgi ieņem savu likumīgo vietu Eiropas valstu saimē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!