• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Svētki ar sudraba mirdzumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.2004., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83466

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šis būs profilakses un attīstības gads...

Vēl šajā numurā

23.01.2004., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Svētki ar sudraba mirdzumu

OPERA1.PNG (86917 bytes)

ALDARIS02.PNG (124707 bytes)

OPERA2.PNG (105554 bytes) ALDARIS01.PNG (77328 bytes)

Maestro Gintars Rinkevičs; Margarita Demjanoka un Aleksejs Avečkins; Operas koris (attēlos pa labi); 2003.gada laureāti (no labās): Marina Tropina, Armands Zaubergs, Margarita Demjanoka, Auguste Klinka un Gintars Rinkevičs kopā ar dzimšanas dienas gaviļnieku Vitāliju Gavrilovu (apakšējā attēlā)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

“Aldara” starptautiskās gada balvas pasniegšanas ceremonija, kas jau astoto reizi notika tieši šīs tradīcijas iedibinātāja – akciju sabiedrības “Aldaris” prezidenta Vitālija Gavrilova – dzimšanas dienā, 21.janvārī, pulcināja Opernamā visu teātra saimi, iepriekšējo gadu laureātus un plašu publiku. Lai nebūtu pārlieku svinīgi, sarīkojumu ievadīja lustīgs videostāsts par aizvadītā gada dižajiem sasniegumiem – par to, kā augstāk lēkts, skaļāk dziedāts, un tā joprojām. Smaidus un skaļus smieklus raisīja arī laureātu videoportreti. Kā draiskas intermēdijas tie sildīja sirdis un darīja dziļāku to prieku, kas staroja no apbalvotajiem un vienoja skatuvi ar skatītājiem.
Par trīsdesmit teātra mūzai ziedotiem gadiem, brīnišķīgi nodziedātām liriskā soprāna lomām balvu par mūža ieguldījumu Latvijas operas un baleta mākslā saņēma Auguste Klinka. Ar skatienu apmīļodama savus jaunākos kolēģus un skatītājus, viņa ar saviļņojumu sacīja: “Es nolieku savu sirdi jūsu priekšā. Esmu tik laimīga!” Ne mazāk aizkustināts bija arī Vitālijs Gavrilovs, pasniedzot laureātei skaisto statueti: “Jūs esat atdevusi mākslai tik daudzus dzīves gadus, iepriecinājusi tik daudzus klausītājus. Lai jūs iepriecina šī sudraba skatuve!”
Laureātu koncertu vainagoja Artura Maskata jau pasaulslavenais “Tango”, ko pirmo reizi atskaņoja Nacionālās operas orķestris un Rīgā pirmo reizi diriģēja maestro Gintars Rinkevičs.

Aina Rozeniece, “LV”

aina.rozeniece@vestnesis.lv

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!