• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Grāmatas "Madam Secretary" atvēršanas svētki. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2004., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83544

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija atzīmē valsts starptautiskās atzīšanas 83. gadadienu

Vēl šajā numurā

27.01.2004., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Grāmatas “Madam Secretary” atvēršanas svētki

OLBRAITA.PNG (123041 bytes)
Madeleina Olbraita sniedz autogrāfus savas grāmatas atvēršanas svētkos Rīgā
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

26.janvārī Latvijā ieradās bijusī Amerikas Savienoto Valstu (ASV) valsts sekretāre Madeleina Olbraita, kura ir pirmā sieviete, kas ieņēmusi tik augstu amatu ASV administrācijā.
Galvenās aktivitātes ar M.Olbraitas piedalīšanos notiks šodien, taču vakar bijusī ASV valsts sekretāre piedalījās savas grāmatas “Madam Secretary” atvēršanas svētkos Jāņa Rozes grāmatnīcā Rīgā. Pasākuma laikā autore parakstīja interesentiem angļu valodā izdotās grāmatas eksemplārus.
“Madam Secretary” ir M.Olbraitas pirmā grāmata, un tā veltīta viņas ģimenei, pagātnei un tagadnei, kā arī visiem tiem, kurus viņa ciena un mīl. Autore dzīvi aprakstījusi attiecības ar pasaules valstu vadītājiem, ar kuriem, būdama augstajā amatā, sadarbojusies, kā arī atspoguļojusi cīņu par savas vērtības pierādīšanu vīriešu sabiedrībā. Grāmata par M.Olbraitas dzīvi ir ne vien stāsts par unikālu cilvēku, bet arī nozīmīgs ieguldījums pasaules politiskajā vēsturē.
Turklāt “Madam Secretary” ļauj ielūkoties šīs sievietes privātajā dzīvē – trīs meitu audzināšanā, sāpīgajā šķiršanās procesā, savas ebrejiskās izcelsmes un fakta, ka vecvecāki miruši koncentrācijas nometnē, atklāšanā.

Pēc LETA informācijas

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!