• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīga spēlē teātri un dala Tomus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2004., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83548

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 27. janvārī

Vēl šajā numurā

27.01.2004., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīga spēlē teātri un dala Tomus

PANTOMIMA.PNG (118954 bytes)
Festivāla laureāte — “Rīgas pantomīma”
Foto: Eduards Lapsa

Jau otro gadu Rīgā notiek amatierteātru festivāls “Rīga spēlē teātri”, ko organizē Rīgas domes Kultūras pārvalde un VEF Kultūras pils.
No 23. līdz 25. janvārim VEF Kultūras pilī pulcējās 11 teātri, teātra studijas un drāmas ansambļi. Festivālu atklāja ansamblis “Rīgas pantomīma”. Sagaidot Mērkaķa gadu, skatītājus zālē aicināja mērkaķa maskās tērpti mīmi. Aktierus un amatierteātra līdzjutējus sveica Rīgas domes Kultūras pārvaldes priekšniece Diāna Čivle.
Trijās dienās tika parādītas 12 izrādes – Rīgas amatierteātru pagājušā gada iestudējumi. Repertuārs bija daudzveidīgs – bērnu izrādes un izrādes bērniem, latviešu oriģināldramaturģija un klasika.
Žūrijā, ko vadīja teātra zinātniece Janīna Brance, darbojās Guna Zeltiņa un Rita Melnace, režisors un dramaturgs Ārijs Geikins un scenogrāfs Ints Sedlenieks.
Festivāla galvenā balva ir Toms – neliela statuete, ko pēc G. Podiņas skices bronzā veidojis U. Brinkmanis. Šogad žūrija piešķīra balvas septiņās nominācijās: Latvijas Nedzirdīgo savienības k/c “Rītausma” drāmas ansamblim par saskaņotu ansambļa izrādi un artistiskumu izrādē “Mīlošas sievietes”; režisorei Ludmilai Stančikai par režisora niansēto darbu ar aktieri un ansamblī izkopto azartisko un temperamentīgo spēles prieku RTU studentu teātra “Kamertonis” izrādē “Neglītais pīlēns”; režisorei Laurai Paeglei par veiksmīgu pedagoģisko darbu un vizuāli krāšņas izrādes radīšanu, kā arī par saskaņotu radošo komandu Rīgas Skolēnu pils teātra izrādē “Sprīdītis”; režisorēm Ingūnai Gremzei un Karīnai Šišlo par veiksmīgu muzikālo noformējumu un atmosfēras radīšanu izrādē “Vaidelote”; žūrijas speciālbalva par augstu māksliniecisko sniegumu bērnu un jauniešu teātrim “Horizonts” izrādē “Romeo un Džuljeta”, režisori Violetta un Vladimirs Boļševi; VEF Kultūras un tehnikas pils ansamblim “Rīgas pantomīma” un režisoram Robertam Ligeram par māksliniecisko mērķu radošu un konsekventu īstenojumu un LU Studentu teātrim par festivāla labāko izrādi – A. Strindberga “Jūlijas jaunkundze”, režisors Visvaldis Klintsons.
Par individuāliem panākumiem žūrija piešķīra arī 21 Mazo Tomu teātra maskas formas bronzas medaļas.

Liāna Ose

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!