• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šajās dienās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2004., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83586

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursu pagaidām nerīkos

Vēl šajā numurā

28.01.2004., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šajās dienās

Pirmdien, 26.janvārī, Latvijas Republikas starptautiskās (de iure) atzīšanas dienā, Briselē notika Latvijas Republikas pastāvīgā vēstnieka NATO Imanta Lieģa iepazīšanās vizīte pie jaunā NATO ģenerālsekretāra Jāpa de Hopa Shefera (Jaap de Hoop Scheffer). Pārrunāta turpmākā NATO un Latvijas sadarbība. Ģenerālsekretārs aizsāka jautājumu par gaisa telpas patrulēšanu un atzina, ka NATO pašlaik meklē kopīgu risinājumu. Skarot savienības paplašināšanos, ģenerālsekretārs informēja, ka 5.februārī plānota Ziemeļatlantijas līguma pievienošanās protokolu ratifikācija Francijas Senātā. Francija ir vienīgā NATO dalībvalsts, kas vēl nav ratificējusi septiņu uzaicināto valstu pievienošanās protokolus. Ratifikācijas procesam noslēdzoties, NATO ģenerālsekretārs izsūtīs uzaicinājuma vēstuli septiņām nākamajām dalībvalstīm pievienoties Ziemeļatlantijas līgumam un tā protokoliem. Tikšanās laikā apspriesta arī ģenerālsekretāra gaidāmā vizīte Rīgā, kas došot iespēju izzināt Latvijas reformu plānu izpildes procesu.

Pirmdien Latvijas Republikas de iure starptautiskās atzīšanas 83.gadadiena Briselē atzīmēta ar svinīgu pieņemšanu Latvijas vēstniecībā, kurā piedalījās Latvijas Saeimas deputāti, diplomāti un Beļģijas latviešu sabiedrība. Svinīgo pieņemšanu ievadīja vēstnieka Aivara Grozas uzruna, atklājot Latvijas vēstnieku Beļģijā fotoportretu galeriju. Pieņemšanā godināti arī Latvijas goda konsuli Nils Dālmans un Valters van Mehelens – par sniegto atbalstu Latvijas diplomātiskās pārstāvniecības izveidošanā pēc valsts neatkarības atjaunošanas.

Norvēģijā 26.janvārī Latvijas vēstniecība sadarbībā ar Latvijas Attīstības aģentūru (LAA), Eiropas Savienības valstu tirdzniecības kamerām un Eiropas Komisijas delegāciju Norvēģijā bija organizējusi konferenci «Uzņēmējdarbības iespējas Latvijā». Konferences galvenais mērķis bija iepazīstināt Norvēģijas firmas un arī Norvēģijā strādājošās ES valstu kompānijas ar Latvijas uzņēmējdarbības klimata priekšrocībām.
Konferenci atklāja Latvijas vēstnieks Norvēģijā Normunds Popens, kurš akcentēja Latvijas gaidāmās dalības ES un Eiropas ekonomiskajā telpā pozitīvo ietekmi uz turpmāko ekonomisko sakaru attīstīšanu un investīciju piesaistīšanu. Konferencē piedalījās vairāk nekā 50 Norvēģijas un ES valstu uzņēmumi. Tās laikā nodibināti sadarbības kontakti ar Norvēģijas kompānijām, kuras ieinteresētas vairumā importēt Latvijas kokrūpniecības produkciju.

Vakar, 27.janvārī, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs Stokholmā tikās ar Zviedrijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Jūnasu Jelmu. Viņi apsprieda Latvijas un Zviedrijas militārās sadarbības attīstību Eiropas drošības un aizsardzības politikas ietvaros, aktualitātes NATO integrācijas jomā, BALTSEA (Baltijas jūras valstu militārā sadarbība vides aizsardzības jautājumos) projektu un krīzes vadības projektus. E.Rinkēvičs zviedru kolēģi iepazīstināja ar Latvijas valsts aizsardzības koncepcijas attīstību.

Pēc Ārlietu ministrijas preses centra un Aizsardzības ministrijas preses nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!