• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai ielūkotos tiesību sistēmas rītdienā, jāsaprot tās vēsture un šodiena. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2004., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83592

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijā jauns ģenerālis

Vēl šajā numurā

28.01.2004., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai ielūkotos tiesību sistēmas rītdienā, jāsaprot tās vēsture un šodiena

Rīt sākas Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes organizēta starptautiska zinātniska konference “Tiesību harmonizācija Baltijas jūras reģionā XX –XXI gs. mijā”. Pasākums notiks divas dienas – 29. un 30. janvārī. Klausīties plašo lekciju klāstu un piedalīties diskusijās tiek aicināti visi interesenti, ieeja bez maksas. Pilna konferences darba kārtība publicēta “Jurista Vārdā” Nr. 2 (307) šā gada 20. janvārī.
Šī ir jau otrā šādas ievirzes tiesību zinātņu konference Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, pirmā notika 2001. gadā, bet nākamo iecerēts rīkot 2007. gadā.
Kā uzsver organizatori, pasākuma mērķis ir apzināt pašreizējo Latvijas tiesību sistēmu un to, kādas pārmaiņas tajā gaidāmas pēc valsts iestāšanās Eiropas Savienībā.
Konferences atklāšana notiks 29. janvārī pulksten 9 Latvijas Universitātes Lielajā aulā, un tajā piedalīsies Juridiskās fakultātes dekāns Kaspars Balodis, Latvijas tieslietu ministrs Aivars Aksenoks, Latvijas Universitātes rektors Ivars Lācis un Latvijas Zinātņu akadēmijas Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas priekšsēdētājs Tālavs Jundzis.
Konferences darbs noritēs piecās grupās – darbosies civiltiesību zinātņu sekcija (vadītāji asoc.prof. Jānis Rozenfelds un prof. Ilma Čepāne), tiesību teorijas un vēstures sekcija (vadītāji asoc.prof. Sandra Osipova un asoc.prof. Jānis Lazdiņš), krimināltiesisko zinātņu sekcija (vadītāji prof. Uldis Krastiņš un prof. Valentija Liholaja), valststiesību sekcija (vadītājs doc. Ringolds Balodis), kā arī Starptautisko un Eiropas tiesību zinātņu sekcija (vadītājs asoc.prof. Aivars Fogels). Ar priekšlasījumiem šajās darba grupās uzstāsies ievērojamākie Latvijas tiesību zinātnieki gan no Latvijas Universitātes, gan citām Latvijas augstskolām, kā arī jurisprudences praktiķi un ārvalstu viesi no Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Dānijas un Krievijas – kopumā vairāk nekā 50 referentu.
Piektdien, 30. janvārī, pulksten 13.30 sāksies konferences noslēguma sēde, kurā darba grupu vadītāji uzstāsies ar kopsavilkumu par sekciju dalībnieku referātos un diskusijās izteiktajiem viedokļiem. Pasākumu noslēgs atbildīgā organizatora Juridiskās fakultātes prodekāna Jāņa Lazdiņa un dekāna Kaspara Baloža uzrunas.
Konferences norisi finansiāli atbalsta Latvijas Universitāte, Zvērinātu notāru padome, kā arī zvērinātu advokātu biroji “Platacis un partneri”, “Rusanovs, Rode, Bušs/Crasemann” un “Sorainen Law Officies”. Konferenci informatīvi atbalsta “Latvijas Vēstnesis”, “Jurista Vārds”, “Dienas Bizness”, “Likums un Tiesības”, “LU Zinātniskie raksti”, kā arī ziņu aģentūra LETA.

Dina Gailīte, “JV”

dina.gailite@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!