• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministre, piedaloties diskusijā par Starpvaldību konferenci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2004., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83601

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Bij. ASV valsts sekretāre Madeleina Olbraita, tiekoties ar Latvijas Valsts prezidenti, Ministru prezidentu un ārlietu ministri

Vēl šajā numurā

28.01.2004., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ārlietu ministre, piedaloties diskusijā par Starpvaldību konferenci

Pirmdien, 26.janvārī, ārlietu ministre Sandra Kalniete Briselē piedalījās ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmē. Šī bija pirmā reize pēc 12. un 13.decembra ES valstu un valdību vadītāju sanāksmes, kad ES valstu ārlietu ministri darba pusdienās apsprieda jautājumu par Starpvaldību konferences tālāko virzību. Īrija kā ES prezidējošā valsts ir apņēmusies līdz martam rīkot intensīvas divpusējās tikšanās ar visām ES dalībvalstīm, lai uz 25. un 26.marta ES līderu padomi sagatavotu pārskatu par stāvokli Starpvaldību konferences sarunās.
Ārlietu ministre Sandra Kalniete pirmdien Briselē uzsvēra, ka Latvija vēlas pēc iespējas drīzāk atsākt sarunas par ES konstitucionālo līgumu, kas 12. un 13.decembra ES līderu padomē uz laiku tika pārtrauktas. Latvija uzskata, ka šīs sarunas ir jāatsāk, par pamatu ņemot līdz šim jau panāktās vienošanās, un par izejas punktu tālākām Starpvaldību konferences sarunām vēlas redzēt 12. un 13.decembra sanāksmi Briselē. Šo pozīciju Latvijas valdības un Ārlietu ministrijas pārstāvji atkārtos arī divpusējās konsultācijās ar Īrijas prezidentūru.
Vispārējo un ārējo attiecību padomē ES ārlietu ministri pirmdien apsprieda arī jautājumu par ES ārējās palīdzības efektivitāti un Eiropas Parlamenta deputātu statūtiem. Par pēdējo vienošanās netika panākta, tādēļ statūtu projekts tiks nodots atpakaļ izskatīšanai Eiropas Parlamentā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!