• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiek atbalstīta drošības paaugstināšana hidroelektrostacijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2004., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paužot viedokli par izveidojušos iekšpolitisko situāciju

Vēl šajā numurā

28.01.2004., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Tiek atbalstīta drošības paaugstināšana hidroelektrostacijās

Vakar, 27.janvārī, Ministru kabineta (MK) sēdē akceptēti Ekonomikas ministrijas izstrādātie grozījumi MK 2001.gada 7.augusta noteikumos Nr.351 ”Noteikumi par hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošuma sertifikātiem”, kuru būtība ir paaugstināt drošību hidroelektrostacijās un samazināt apdraudējumu fizisko un juridisko personu īpašumiem un videi.
HES hidrotehnisko būvju drošuma sertifikāta būtība ir panākt, lai HES valdītāji nodrošinātu sabiedrībai un videi drošus elektroenerģijas ražotājus.
Ministru kabineta noteikumu darbības laikā prakse pierādījusi, ka spēkā esošajā normatīvajā aktā nav atrunāts gadījums, ka drošuma interesēs ir anulēt HES hidrotehnisko būvju drošuma sertifikātu, ja notikusi HES hidrotehnisko būvju avārija, kas bijusi par iemeslu HES darbības pārtraukšanai. Normatīvā akta projekts paredz arī drošuma sertifikāta anulēšanu, ja HES valdītājs nav izpildījis drošuma programmā plānotos pasākumus HES ekspluatācijai ārkārtējos apstākļos noteiktos termiņos.
Drošuma sertifikātu anulēt būs tiesīga Valsts būvinspekcija. Ja drošuma sertifikāts tiek anulēts, elektroenerģijas sadales uzņēmumam ir pienākums pārtraukt elektroenerģijas iepirkšanu līdz sertifikāta atjaunošanai.
Efektīvākais HES hidrotehnisko būvju drošuma uzturēšanas mehānisms ir elektroenerģijas iepirkšanas pārtraukšana gadījumos, ja tiek anulēts drošuma sertifikāts vai arī izbeidzies tā derīguma termiņš.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!