• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdība piešķir finanses Latvijas pievienošanās svētku svinībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2004., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83619

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Neļausim zust mūsu vietvārdiem!

Vēl šajā numurā

28.01.2004., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdība piešķir finanses Latvijas pievienošanās svētku svinībām

Ministru kabinets vakar, 27.janvārī, nolēma atvēlēt 26 000 latu Latvijas pievienošanās dienas Eiropas Savienībai (ES) atzīmēšanai un Eiropas nedēļas svinībām. Valdība uzdeva finanšu ministram šo summu piešķirt Ārlietu ministrijai, kas koordinēs svinību norisi. Nauda tiks ņemta no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Ir skaidrs, ka ar valdības piešķirtajiem 26 000 latu būs krietni par maz. Lai nodrošinātu pārējo summu papildus valdības piešķirtajai, ārlietu ministre paudusi gatavību lūgt sponsoru atbalstu.

Kā svinēsim

Kā zināms, Latvijas pievienošanās ES paredzēta šā gada 1.maijā, un, ņemot vērā šā notikuma nozīmīgumu, valdība jau pērnā gada nogalē nolēma, ka šim notikumam par godu tiks rīkotas svinības. Tāpat nu jau vairākus gadus par tradīciju ir kļuvuši Eiropas nedēļas pasākumi, kas norisinās maija sākumā un kulminē 9.maijā, kas tiek atzīmēta kā Eiropas diena.
Iecerēts, ka gan Latvijas pievienošanās dienas ES, gan Eiropas nedēļas pasākumi noritēs ne vien Rīgā, bet visur Latvijā, lai tajos iesaistītu visā Latvijā dzīvojošos iedzīvotājus. Saskaņā ar provizorisko pasākumu plānu paredzēts, ka 30.aprīlī Doma laukumā būs koncerts, 1.maijā Rīgā notiks citu Eiropas Savienības dalībvalstu prezentācijas. Nākamajās sešās dienās plānoti informatīvi pasākumi Latvijas reģionos. Savukārt 9.maijs paredzēts kā ģimenes diena, kurā galvenais pasākums būs īpaša brīvdabas teātra izrāde.
Ārlietu ministre Sandra Kalniete vakar valdības sēdē aicinājusi Eiropas nedēļas pasākumos Latvijas reģionos iesaistīties arī valdības locekļus. Ar līdzīgu lūgumu viņa paredzējusi vērsties arī pie Saeimas deputātiem.

Ar valdības finansēm
svētkiem nepietiks

Vakar Ministru kabineta sēdē S.Kalniete vērsusi ministru uzmanību uz faktu, ka svinību ietvaros 30.aprīlī Rīgā paredzēts organizēt koncertu. Līdz šim tādiem pasākumiem bijuši nepieciešami vismaz 100 000 latu, tādēļ jau šobrīd ir skaidrs, ka ar valdības piešķirtajiem 26 000 latu būs krietni par maz. Lai nodrošinātu pārējo summu papildus valdības piešķirtajai, ārlietu ministre paudusi gatavību lūgt sponsoru atbalstu. Svētku plānā paredzēts, ka 1.maijā tiks pacelts ES karogs Latvijas pilsētās, rajonos, pagastos. No valdības vakar atvēlētās summas 6000 latu paredzēti, lai daļa pašvaldību varētu iegādāties ES karogus. Sākotnēji panākta vienošanās, ka to daļēji finansēs Eiropas Komisija, daļēji to iegādi apņēmusies finansēt arī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM). Karogu iegādi un nodošanu pašvaldībām uzdots koordinēt RAPLM.

Svētku organizēšanu
uzraudzīs komiteja

Lai nodrošinātu svētku sekmīgu norisi, valdība jau pagājušā gada decembrī izveidoja pasākumu organizēšanas uzraudzības komiteju.
Par pasākumu organizēšanas un uzraudzības komitejas priekšsēdētāju iecelta ārlietu ministre Sandra Kalniete. Komitejā darbosies Rīgas domes Kultūras pārvaldes priekšniece Diāna Čivle, Iekšlietu ministrijas Valsts policijas priekšnieka vietnieks Arvīds Marhelis, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Aivars Grigulis, Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretāra vietnieks Armands Gūtmanis, ĀM preses sekretārs Rets Plēsums, Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta direktore Vija Virtmane, Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece Inta Vasaraudze, Saeimas Kancelejas direktora vietnieks Valdis Ziemelis, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece Linda Jākobsone un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Ansis Pūpols.

Pārceļ sagatavošanās
termiņu

Ministru kabineta rīkojumā bija paredzēts, ka uzraudzības komitejas priekšsēdētājai līdz nākamā gada 1.februārim izskatīšanai Ministru kabinetā jāiesniedz svētku pasākumu plāns un finansējuma tāme.
Vakar valdība iepriekš noteikto termiņu pārcēla uz 2004.gada 1.aprīli.
S.Kalniete valdības sēdē par to, kā norit gatavošanās, apņēmusies valdību informēt marta beigās.
Vēl valdība vakar veica izmaiņas pasākuma organizēšanas uzraudzības komitejas sastāvā, Latvijas Televīzijas bijušā ģenerāldirektora Ulda Gravas vietā komitejā ieceļot Latvijas Televīzijas ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju Edgaru Kotu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!