• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties nacionālo parlamentu priekšsēdētāju konferencē Ženēvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2004., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83689

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.01.2004., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Piedaloties nacionālo parlamentu priekšsēdētāju konferencē Ženēvā

No 25. līdz 28.janvārim Šveicē, Ženēvā, notika Starpparlamentu savienības (SPS) rīkotā nacionālo parlamentu priekšsēdētāju otrās konferences sagatavošanas komitejas sēde. Šajā sēdē piedalījās arī Saeimas priekšsēdētāja un SPS Latvijas nacionālās grupas vadītāja Ingrīda Ūdre.
26. un 27.janvārī valstu parlamentu vadītāji un pārstāvji apsprieda nacionālo parlamentu priekšsēdētāju otrās konferences darba kārtību. Nolemts, ka konference notiks nākamā gada augustā vai septembrī Marokā vai Šveicē un tajā piedalīsies nacionālo parlamentu priekšsēdētāji vai SPS nacionālo grupu vadītāji.
Plānots, ka konferencē tiks apspriesti jautājumi, kas skar SPS un ANO sadarbību, sabiedrības kontroli pār izpildvaras darbību, miera un drošības, ilglaicīgas attīstības, sociālās drošības, cilvēktiesību un dzimumu līdztiesības problēmu risināšanā sasniegto progresu laikposmā no 2000.gada.
Izskatot konferences sagatavošanas komitejas sēdes darba kārtību, diskusijas izraisījās jautājumos par demokrātijas izpratnes definīciju un tās attiecināmību uz konkrētām valstīm, kā arī par problēmām, kas skar attīstības prioritāšu uzskaitījuma izveidi SPS, ņemot vērā dalībvalstu atšķirīgo attīstības līmeni un vajadzības (SPS apvieno 145 valstis un 5 reģionālās asamblejas).
Lai precīzāk izvērtētu Tūkstošgades konferences deklarācijas īstenošanas gaitu Starpparlamentu savienības dalībvalstīs, sagatavošanas komitejas sēdes dalībnieki nolēma izstrādāt īpašu jautājumu kopumu, un atbildes uz tiem tiks analizētas nākamajā nacionālo parlamentu priekšsēdētāju otrās konferences sagatavošanas komitejas sēdē šā gada septembrī.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!