• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2004., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltijas valstu juristu viedokļi apkopoti Zviedrijā

Vēl šajā numurā

29.01.2004., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Austrijas “Die Presse”: Austrijā labprāt redzētu militāri un ārpolitiski integrētu Eiropu un ES kā triecienspējīgu formējumu pret amerikāņu hegemonijas pretenzijām. Esot vienīgi jāatbild uz jautājumu, kas Austriju aizsargās no Vācijas un Francijas. Ja grupa ES dalībvalstu integrēšoties ciešāk un izveidošot Eiropas kodolu, Austrijai radīšoties pavisam jauna situācija. Šādā Eiropas kodolā mazajām dalībvalstīm nebūšot nekādas ietekmes. Austriešiem esot nopietni jāapsver, vai viņu interesēs ir ES, kas uzstājas kā pretsvars ASV. Mazās valstis svarīgajos jautājumos varot apvienoties ar Lielbritāniju un tādējādi kļūt tikpat spēcīgas kā Vācija un Francija.

Vācijas “Tagesspiegel”: Spānijas ministru prezidenta Hosē Marija Asnars ir nācis klajā ar iniciatīvu kopā ar Varšavu izveidot stratēģisku varas asi kā pretsvaru Vācijas un Francijas duetam. Asnars Polijai solījis “konsekventu palīdzību” arī sarunu procesā ar ES, jo tas, kas būšot labi Polijai, palīdzēšot arī Spānijai.

Nīderlandes “De Volkskrant”: Nīderlandes ekonomikas ministrs Laurens Jans Brinkhorsts kopš pagājušā gada beigām nav vienisprātis ar savu kolēģi finanšu ministru Geritu Zalmu jautājumā par imigrāciju no Viduseiropas un Austrumeiropas. Vai imigrācija no valstīm, kas 1.maijā iestāsies Eiropas Savienībai, būtu jāiegrožo, vai arī ierobežojumi būtu jāatceļ? Brinkhorsts ir par brīvību, Zalms – par ierobežojumiem.

Parīzē izdotais “International Herald Tribune” secina: ASV un Eiropa ir atsvešinājušās. Daudzi Eiropā apsūdz ASV par to, ka tā vietā, lai risinātu problēmas un panāktu vienošanos mierīgā ceļā, ASV lieto savu politisko un militāro pārspēku un vienmēr uzvedas kā hegemons. Tiem, kam Eiropā ir šādi uzskati, labāk vajadzētu domāt par pašas Eiropas vienotības palielināšanu, lai tā būtu līdzvērtīgs partneris ASV gan politiski, gan militāri.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

 

Lappusi sagatavojis Jānis Ūdris, “LV”
janis.udris@vestnesis.lv 


Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!