• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Muitas artava valsts budžetā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2004., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83844

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģistrāciju sāk, bet apliecību nav

Vēl šajā numurā

03.02.2004., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Muitas artava valsts budžetā

Par to, kā muitai veicies ar vienu no tās galvenajām funkcijām – nodokļu un nodevu iekasēšanu uz Latvijas Republikas muitas robežām, liecina par pērno gadu apkopotie dati. Katru mēnesi iekasēto līdzekļu apjoms pārsniedzis plānoto, un tie valstij ir miljonos latu mērāmi papildu ienākumi budžetā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās muitas pārvaldes sabiedrisko attiecību speciālistes Marikas Līdakas sniegtā informācija.

Pagājušajā gadā valsts kopbudžetā muita iekasējusi 604,97 miljonus latu – tas ir par 18,5 miljoniem latu vairāk, nekā bijis plānots, salīdzinājumā ar 2002.gadu – par 98,66 miljoniem latu vairāk. Tātad kopbudžetā iekasēto nodokļu apjoms pērn pieaudzis gandrīz par piekto daļu.
Muitas nodokļa ieņēmumi kopumā bijuši 18,77 miljoni latu – par nepilniem sešiem procentiem pārsniegts plānotais. Savukārt, salīdzinot ar situāciju gadu iepriekš, šie ieņēmumi bijuši par gandrīz ceturtdaļu lielāki.
Iekasētais akcīzes nodoklis pērn bijis 139,56 miljoni latu – tas par vairāk nekā ceturtdaļu pārsniedz iepriekšējā gadā iekasēto summu. Piemēram, pagājušajā gadā kopējie naftas akcīzes ieņēmumi bija 128,25 miljoni latu – par 26,9 miljoniem latu vairāk nekā 2002.gadā.
Arī pievienotās vērtības nodoklis pērn iekasēts par 67,2 miljoniem latu vairāk – kopējā summa ir 441,4 miljoni latu. Savukārt par trīspadsmit procentiem samazinājies iekasētais dabas resursu nodoklis – pagājušajā gadā iekasēti 4,77 miljoni latu. M. Līdaka informē, ka iekasētā dabas resursu nodokļa samazinājums likumsakarīgi izskaidrojams – uzņēmumiem arvien vairāk piešķirti nodokļa atvieglojumi sakarā ar to, ka tie īsteno brīvprātīgu izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas programmu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!