• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dzīves kvalitātes uzlabošanai laukos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2004., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83885

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā izskaust nelaimes gadījumus darba vietās

Vēl šajā numurā

04.02.2004., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dzīves kvalitātes uzlabošanai laukos

5.februārī notiks seminārs par to, kā Latvijā īstenot Baltijas jūras reģionālo projektu, kas aptver Skandināvijas un Baltijas valstis. Mūsu valstī projektu īstenos Lielupes baseina apkārtnē – Rīgas, Jelgavas, Bauskas, Dobeles, Aizkraukles un Tukuma rajonā, un tā mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti laukos, samazinot lauksaimniecības piesārņojumu, ieviest videi labvēlīgu saimniekošanu, informēt sabiedrību un lauksaimniekus par videi draudzīgu saimniekošanas praksi, skaidro Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju un izglītības atbalsta centra (LLKC) direktora vietnieks Kaspars Žūriņš.
Seminārs, kurā informēs par projekta sauszemes un piekrastes menedžmenta pasākumiem un kurā būs iespēja iepazīties ar projekta mērķiem, notiks Ozolniekos, LLKC. Tajā piedalīsies pārstāvji no Vides un Zemkopības ministrijas, LLKC, Latvijas Zemnieku federācijas, Zemgales attīstības aģentūras, Lauku atbalsta dienesta, Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Latvijas dabas fonda, kā arī pārstāvji no Zviedrijas, Norvēģijas un Somijas partnerorganizācijām.
K. Žūriņš informē, ka projekta gaitā plānots organizēt izglītojošus kursus un seminārus videi draudzīgas saimniekošanas pamatos un ekonomikā, bet lauksaimniekiem būs iespējams iegūt finansiālu palīdzību grantu veidā, lai uzlabotu mēslu krātuvju stāvokli Latvijā, un zemu procentu ilgtermiņa kredītus saimniecības attīstībā. Latvijas Lauksaimniecības universitātes pārstāvji veiks piesārņojuma līmeņa kontroli, bet Latvijas dabas fonda speciālisti palīdzēs piekrastes joslai saudzīga tūrisma veicināšanā, piemēram, vides gidu apmācīšanā.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!