• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā izskaust nelaimes gadījumus darba vietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2004., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83886

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Runga skolu direktoriem

Vēl šajā numurā

04.02.2004., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā izskaust nelaimes gadījumus darba vietās

Valsts darba inspekcijas (VDI) šā gada prioritāte ir iekšējās darba vides uzraudzība. Pamatojums – lielais nelaimes gadījumu skaits, kas saistīts ar darba drošības prasību neievērošanu, informē VDI Sabiedrisko attiecību sektors.
Piemēram, pēc inspekcijas rīcībā esošiem datiem, janvārī Latvijā darba vietās gājuši bojā jau četri un seši darbinieki guvuši smagas traumas. Turklāt par vairākiem nelaimes gadījumiem aizvadītā mēneša beigās speciālā izmeklēšana sākta novēloti, jo darba devēji nebija ievērojuši attiecīgo Ministru kabineta noteikumu prasību un nebija laikus paziņojusi VDI par notikušo nelaimes gadījumu. Savukārt pērn, kā liecina VDI rīcībā esošā informācija, nelaimes gadījumos cietuši 1330 darbinieki, no tiem 39 gājuši bojā un 217 ieguvuši smagas traumas.
Šogad VDI mērķis ir veicināt preventīvo pasākumu īstenošanu uzņēmumos darba drošības un arodveselības jomā, kā arī samazināt nelaimes gadījumu skaitu valstī par vismaz pieciem procentiem. “Iekšējā darba vides uzraudzība kā prioritāte izvēlēta, pamatojoties uz to, ka, stājoties Eiropas Savienībā, Latvijai ir jāizveido darba aizsardzības sistēma, kas spētu nodrošināt jau kritēriju izpildi sociālajā jomā,” tā VDI direktors Jānis Bērziņš. Lai īstenotu šo mērķi, VDI plāno šogad apsekot 9200 uzņēmumu. Daļa uzņēmumu tiks apsekoti kontroles kampaņas laikā, kas plānota septembrī. Turklāt, kā norāda VDI Sabiedrisko attiecību sektors, paredzēts rīkot arī informatīvās un inspicēšanas kampaņas, tajā skaitā Eiropas nedēļu drošībai un veselībai, kas būs veltīta būvniecības nozares uzņēmumiem. VDI šā gada darbības programma izstrādāta, pamatojoties uz situācijas analīzi darba aizsardzības jomā, VDI stratēģisko plānu, 2004. – 2008.gada labklājības nozares valsts investīciju programmas stratēģiju, kā arī ņemot vērā Eiropas Savienības darba drošības aizsardzības stratēģiju 2002. – 2006.gadam. Savukārt Eiropas darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras nacionālajam kontakpunktam, kura darbību nodrošina VDI, šā gada prioritāte ir būvniecības sektors, kā arī darba aizsardzības likuma piemērošana, akcentējot darba vides risku novērtēšanu.

Ilze Apine, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!