• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Japānas vēstnieks atvadās no Latvijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2004., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83892

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jāmeklē ritms baltiešu kopsolī uz eiro

Vēl šajā numurā

04.02.2004., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Japānas vēstnieks atvadās no Latvijas

UCIDA.PNG (43379 bytes)
Japānas vēstnieks Latvijā Tomio Učida
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Šī nedēļa sākās ar Japānas vēstnieka Latvijā Tomio Učidas (Tomio Uchida) atvadu vizītēm.
Pirmdien, 2.februārī, Tomio Učida bija ieradies atvadu vizītē pie ārlietu ministres Sandras Kalnietes. Tikšanās laikā abas puses pārrunāja mūsu valstu līdzšinējo sadarbību. Sandra Kalniete un Tomio Učida bija vienisprātis, ka Latvijas un Japānas attiecības var raksturot kā ļoti pozitīvas. Abi arī atzīmēja, ka līdz ar Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā (ES) tās kļuvušas intensīvākas. Tomio Učida informēja ministri, ka martā plānota augsta līmeņa Japānas uzņēmēju delegācijas vizīte Latvijā un abās pārējās Baltijas valstīs. Ministre pateicās vēstniekam par līdzšinējo aktīvo politisko un ekonomisko sadarbību un izteica cerību, ka Japānas uzņēmumu pārstāvniecības Eiropā būs ieinteresētas investēt Latvijā. S.Kalniete īpaši atzīmēja auglīgo sadarbību kultūras jomā un pateicās par Japānas atbalstu Latvijas nacionālajam simfoniskajam orķestrim, Nacionālās operas orķestrim, Liepājas Simfoniskajam orķestrim un Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvam. Atvadoties Japānas vēstnieks novēlēja S.Kalnietei veiksmi un izturību nākotnē, pildot atbildīgos Eiropas Savienības komisāres pienākumus.
Vakar, 3.februārī, Japānas vēstnieks Tomio Učida bija arī atvadu vizītē pie Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas. (Informācija par to – A blokā.)
Atvadoties no Latvijas, Japānas vēstnieks Tomio Učida nodeva “Latvijas Vēstnesim” savu vēstījumu mūsu valsts sabiedrībai:
“Man ir prieks par iespēju ar “Latvijas Vēstneša” starpniecību sveicināt manus Latvijas draugus sakarā ar atvadu vizīti Latvijas Republikā. Vakar, 3.februārī, man bija audience pie prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas, lai atvadītos no Viņas ekselences. Tā kā rezidēju Stokholmā, manas uzturēšanās iespējas Latvijā laika ziņā bija ierobežotas. Tomēr es paturēšu siltā atmiņā daudzus Latvijas cilvēkus, ko šajos gados esmu iepazinis: politiskos līderus, valdības amatpersonas, uzņēmējus, mū-ziķus un daudzus, daudzus citus. Esmu īpaši pateicīgs tiem, kuri izrādīja interesi par Japānas un Latvijas draudzīgo attiecību veicināšanu un sniedza savu ieguldījumu šajā procesā. Man arī ļoti garšoja Latvijas ēdieni un alus, kas, manuprāt, noteikti ir labāki nekā Zviedrijā. Ik reizi, ierodoties Rīgā, noslogotais grafiks neatstāja daudz brīva laika. Kaut arī bez Rīgas, kur īpaši labi iepazinu vecpilsētu, viesojāmies arī Daugavpilī un Jūrmalā, mums ar sievu neizdevās redzēt jūsu Dziesmu svētkus, tāpēc mēs labprāt vēl kādreiz atgrieztos Latvijā.
Esmu ļoti iepriecināts, redzot Latvijas virzību, lai kļūtu par lielās Eiropas kopienas daļu un piedalītos tās nākotnes veidošanā. Man arī prieks par jūsu valsts ekonomisko uzplaukumu. Pēdējo trīsarpus gadu laikā, kopš atrados savā amatā, Rīgas seja ir mainījusies. Gandrīz pilnībā likvidētas agrāko gadu panīkuma un nevērības pazīmes jūsu galvaspilsētā. Rīga tagad izskatās daudz tīrāka un gaišāka. Cilvēki kļuvuši pārtikušāki un izskatās daudz pašapzinīgāki.
Šajā laikā starp mūsu valstīm bijis daudz aktivitāšu. Taču visaizraujošākā bijusi kultūras apmaiņa, īpaši mūzikas jomā. Es esmu gandarīts, ka Japānas valdība rod iespēju dot arī savu ieguldījumus Latvijas kultūras dzīves attīstībā. Mēs esam priecīgi par daudzajiem draugiem Liepājas Simfoniskajā orķestrī, Nacionālajā operā un Nacionālajā simfoniskajā orķestrī.
Esmu pārliecināts, ka Japānas un Latvijas kultūras un komerciālās attiecības, kā arī cilvēku savstarpējie kontakti vēl paplašināsies. Ka attiecības starp abām valstīm turpmākajos gados nostiprināsies un abas tautas no tā daudz iegūs.
Nobeigumā vēlos izmantot izdevību, lai pateiktos maniem kolēģiem un draugiem Latvijā par viesmīlību, ko izrādījāt man un manai sievai. Novēlu jums visu labāko.”
Tomio Učida savu valsti Latvijā pārstāvēja kopš akreditācijas 2000.gada 21.novembrī, viņa rezidence bija Stokholmā.

Jānis Ūdris, “LV”,
janis.udris@vestnesis.lv,
sadarbībā ar Japānas vēstniecību

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!