• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2004., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83909

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Centrālā depozitārija noteikumi Nr.3

Par finanšu instrumentu uzskaiti un finanšu instrumentu notikumu izpildi

Vēl šajā numurā

04.02.2004., Nr. 18

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Latvijas Centrālais depozitārijs

Veids: noteikumi

Numurs: 2

Pieņemts: 23.01.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Latvijas Centrālā depozitārija noteikumi Nr.2

Par finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanu

Apstiprināti Latvijas Centrālā depozitārija padomes sēdē 2004.gada 23.janvārī

Latvijas Centrālā depozitārija (turpmāk tekstā — LCD) noteikumi Nr.2 “Par finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanu” (turpmāk tekstā — Noteikumi) nosaka finanšu instrumentu iegrāmatošanas kārtību LCD. Noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz Finanšu instrumentu tirgus likuma (turpmāk tekstā — Likuma) 94. panta otrās daļas pirmo punktu.

1. Noteikumos lietotie termini

1.1. Noteikumos lietotie termini un jēdzieni, kas nav skaidroti, atbilst Likumā lietotajiem terminiem un jēdzieniem.

1.2. Latvijas Republikā emitēta finanšu instrumentu emisija — tāds finanšu instrumentu kopums, kuram LCD ir primārā iegrāmatošanas vieta un kura LCD iegrāmatota, pamatojoties uz emitenta pieteikumu.

1.3. Ārpus Latvijas Republikas emitētu finanšu instrumentu emisija — tāds finanšu instrumentu kopums, kuram LCD nav primārā reģistrācijas vieta un kura, daļēji vai pilnībā LCD iegrāmatota, pamatojoties uz tāda ārvalstu centrālā depozitārija vai finanšu instrumentu norēķinus organizējošas organizācijas rīkojumu, kurā LCD atvērts finanšu instrumentu konts.

1.4. Atvietojamu finanšu instrumentu kopums — viena un tā paša emitenta izlaisti finanšu instrumenti ar vienādiem raksturlielumiem (emitentu, nominālvērtību, balsstiesībām, atsavināšanas tiesībām u.c.).

1.5. ISIN kods — starptautiski atzīts finanšu instrumentu identifikācijas numurs (angļu val. — International Securities Identification Number), kuru LCD piešķir katram atvietojamam finanšu instrumentu kopumam. ISIN kodu piešķiršana notiek saskaņā ar Nacionālo numerāciju aģentūru asociācijas (Association of National Numbering Agencies — ANNA) noteiktajiem standartiem.

1.6. Imobilizācija — materializētas (papīra) formas finanšu instrumenta nodošana glabāšanā finanšu instrumentu depozitārijam, vienlaikus elektroniskā finanšu instrumentu kontā reģistrējot īpašuma tiesības uz glabāšanā nodotajiem finanšu instrumentiem.

1.7. Nominālais konts — finanšu instrumentu konts, kurā tiek uzskaitīti personu turējumā esošie finanšu instrumenti.

1.8. Emisijas konts — finanšu instrumentu uzskaites konts LCD, kurā iegrāmatots viss atvietojamo finanšu instrumentu kopums un kurā ierakstus izdara, iegrāmatojot vai dzēšot finanšu instrumentu emisijas.

1.9. Emisijas laidiens — viena un tā paša emitenta izlaistu finanšu instrumentu ar vienādiem raksturlielumiem kopuma daļa; visi vienas emisijas laidieni kopā veido emisiju.

1.10. Emisijas programma — dokuments, kurā ietverta vispārīga informācija par emitentu un tā potenciāli emitētajiem finanšu instrumentiem (kādiem mērķiem emitents piesaistītos līdzekļus izmantos, kāds būs maksimālais emitēto finanšu instrumentu apjoms, cik emisijas laidieni paredzēti u.tml.). Konkrēta emisijas laidiena raksturlielumus (emisijas apjoms, procentu likme, dzēšanas datums u.tml.) emitents nosaka īsi pirms emisijas laidiena veikšanas. Ar emisijas programmu saprot arī pašu finanšu instrumentu emitēšanas procesu vairākos emisijas laidienos.

1.11. Finanšu instrumentu notikums — jebkurš fakts vai apstāklis, kas iespaido finanšu instrumentu raksturlielumus, kā arī emitenta rīcība, izpildot saistības pret finanšu instrumentu īpašnieku (akcionāru sapulce, dividenžu izmaksa).

1.12. Emitenta aģents — LCD vai emitenta pilnvarots LCD dalībnieks, kurš emitenta uzdevumā veic ar sākotnējo izvietošanu saistītos norēķinus un/vai kārto finanšu instrumentu Sākotnējo reģistru.

1.13. Sākotnējais reģistrs — viena emitenta atvietojamu finanšu instrumentu īpašnieku saraksts, kuri finanšu instrumentus savā īpašumā ieguvuši sākotnējās izvietošanas rezultātā.

1.14. LCD dalībnieks — finanšu starpnieks, kurš veic tādu finanšu instrumentu turēšanu, kas iegrāmatoti LCD, un/vai kurš veic norēķinus par darījumiem ar finanšu instrumentiem.

1.15. LCD dalībnieks emitenta statusā — finanšu instrumentu emitents, kurš, kļūstot par LCD dalībnieku, iegūst tiesības LCD iegrāmatot finanšu instrumentu emisiju un kuram LCD atver emisijas kontu katram atvietojamu finanšu instrumentu kopumam.

1.16. Dalībnieka kods — četrciparu kombinācija, kuru LCD piešķir katram finanšu starpniekam vai finanšu instrumentu emitentam, uzņemot to par LCD dalībnieku vai LCD dalībnieku emitenta statusā.

2. Vispārīgie noteikumi

2.1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā:

2.1.1. emitents kļūst par LCD dalībnieku emitenta statusā, kā arī kārtību, kādā emitentam var tikt apturēts vai anulēts LCD dalībnieka statuss;

2.1.2. LCD iegrāmato, uzskaita un dzēš Latvijas Republikā emitētu finanšu instrumentu emisiju;

2.1.3. LCD iegrāmato, uzskaita un dzēš ārpus Latvijas Republikas emitētu finanšu instrumentu emisiju.

2.2. Latvijas Republikas valsts un pašvaldību emitētajiem finanšu instrumentiem var piemērot no šiem noteikumiem atšķirīgu iegrāmatošanas, uzskaites un dzēšanas kārtību, ja tas noteikts attiecīgos normatīvajos aktos.

2.3. LCD iesniedzamo dokumentu kopijas jānoformē atbilstoši Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai.

2.4. Informācijas apmaiņa starp LCD un LCD dalībnieku notiek elektroniskā formā un saskaņā ar LCD noteikumos Nr.11 “Par datu apmaiņu” noteikto kārtību.

2.5. Ar finanšu instrumentu pārvedumiem saistīto grāmatojumu atspoguļošanai izmanto LCD dalībnieku, finanšu instrumentu kontu un pārveduma uzdevuma veidu klasifikatoru atbilstoši LCD noteikumiem Nr.11 “Par datu apmaiņu”.

3. LCD iegrāmatojamie finanšu instrumenti

3.1. Saskaņā ar likumu LCD iegrāmato Latvijas Republikā emitētus finanšu instrumentus, kuri Latvijā atrodas publiskajā apgrozībā.

3.2. Pēc emitenta lūguma LCD var iegrāmatot arī tādus Latvijas Republikā emitētus finanšu instrumentus, kuri Latvijas Republikā neatrodas publiskajā apgrozībā.

3.3. LCD iegrāmato ārpus Latvijas emitētus dematerializētus finanšu instrumentus, ja šie finanšu instrumenti ieskaitīti LCD finanšu instrumentu kontā ārvalstu centrālajā depozitārijā vai finanšu instrumentu norēķinus organizējošā organizācijā.

3.4. Pēc ieguldītāja lūguma LCD var iegrāmatot materializētā formā izlaistus ārpus Latvijas Republikas emitētus finanšu instrumentus, pirms iegrāmatošanas tos imobilizējot.

4. Emitenta uzņemšana par LCD dalībnieku emitenta statusā

4.1. Lai LCD iegrāmatotu Latvijas Republikā emitētu finanšu instrumentu emisiju, emitentam jākļūst par LCD dalībnieku emitentu statusā.

4.2. Lai emitents kļūtu par LCD dalībnieku emitenta statusā, tam LCD jāiesniedz šādi dokumenti:

4.2.1. pieteikums;

4.2.2. reģistrācijas apliecības vai tai pielīdzināma dokumenta kopija;

4.2.3. statūtu vai tiem pielīdzināma dokumenta kopija;

4.2.4. dokumenta, kas apliecina personu pilnvaras pārstāvēt emitentu un emitenta vārdā parakstīt līgumus un citus dokumentus, kopija;

4.2.5. darbam ar LCD emitenta pilnvaroto personu paraksta paraugi.

4.3. Emitents tiek uzņemts par LCD dalībnieku emitenta statusā, iesniedzot LCD 4.2. punktā minētos dokumentus un pirmo reizi iegrāmatojot finanšu instrumentu emisiju LCD.

4.4. LCD valdei ir tiesības atteikt uzņemt emitentu par LCD dalībnieku emitenta statusā, ja emitents LCD sniedzis nepilnīgu vai neprecīzu informāciju. LCD valde var atkārtoti lemt par LCD dalībnieka emitenta statusā uzņemšanu 4.3.punktā noteiktajā kārtībā.

4.5. LCD nosūta paziņojumu par emitenta uzņemšanu par LCD dalībnieku emitenta statusā visiem LCD dalībniekiem, norādot vismaz šādu informāciju:

4.5.1. emitenta nosaukumu;

4.5.2. emitenta reģistrācijas numuru;

4.5.3. emitenta reģistrācijas datumu;

4.5.4. emitenta adresi;

4.5.5. emitentam piešķirto LCD dalībnieka kodu;

4.5.6. emitenta uzņemšanas par LCD dalībnieku datumu.

4.6. Pēc uzņemšanas par LCD dalībnieku emitenta statusā LCD atver emitentam emisijas kontu katram atvietojamu finanšu instrumentu kopumam, kurā iegrāmato kopējo atvietojamo finanšu instrumentu skaitu.

5. Latvijā emitētas finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošana

5.1. Lai LCD iegrāmatotu Latvijas Republikā emitētu finanšu instrumentu emisiju, emitentam LCD jāiesniedz šādi dokumenti:

5.1.1. Tirgus organizētāja lēmuma par finanšu instrumentu iekļaušanu regulētā tirgū kopija;

5.1.2. Komisijas izsniegta atļauja laist finanšu instrumentu emisiju publiskā apgrozībā kopija;

5.1.3. Komisijas reģistrēta emisijas prospekta kopija;

5.1.4. līguma, kas noslēgts ar emitenta aģentu par finanšu instrumentu Sākotnējā reģistra kārtošanu un/vai par ar sākotnējo izvietošanu saistīto norēķinu veikšanu, kopija (ja tāds nepieciešams);

5.1.5. No emitenta puses parakstīts līgums par finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanu LCD (2 eksemplāri saskaņā ar LCD paraugu);

5.1.6. Finanšu instrumentu emisijas raksturlielumi (2 eksemplāri saskaņā ar LCD paraugu);

5.1.7. iegrāmatošanas uzdevums (2 eksemplāri saskaņā ar LCD paraugu).

5.2. Ja LCD iegrāmato ieguldījumu fonda apliecību emisiju, papildus 4.1. punktā minētajiem dokumentiem emitentam LCD jāiesniedz:

5.2.1. ieguldījumu fonda pārvaldes nolikums;

5.2.2. līguma, kas noslēgts ar ieguldījumu fonda turētājbanku, kopija.

5.3. Ja LCD finanšu instrumentu emisiju iegrāmato vairākos emisijas laidienos emisijas programmas ietvaros, par katru nākamo emisijas laidienu LCD jāiesniedz tikai tie dokumenti, kuri atšķiras no iepriekšējā emisijas laidiena.

5.4. Ja LCD iegrāmato tādu Latvijas Republikā emitētu finanšu instrumentu, kuri Latvijas Republikā neatrodas publiskajā apgrozībā, emisiju, LCD nav jāiesniedz 5.1.1. un 5.1.2. punktā minētie dokumenti un 5.1.3. punktā minētajam dokumentam nav jābūt reģistrētam Komisijā vai atsevišķos gadījumos tas vispār nav nepieciešams.

5.5. Par finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanu LCD valde lemj 10 darba dienu laikā pēc 5.1. punktā minēto dokumentu iesniegšanas LCD.

5.6. LCD valdei ir tiesības atteikt iegrāmatot finanšu instrumentu emisiju, ja emitents LCD sniedzis nepilnīgu vai neprecīzu informāciju. LCD valde var atkārtoti lemt par finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanu 5.5. punktā noteiktajā kārtībā.

5.7. LCD iegrāmato finanšu instrumentu emisiju 3 darba dienu laikā pēc valdes lēmuma par finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanu pieņemšanas.

5.8. LCD nosūta paziņojumu par finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanu visiem LCD dalībniekiem, norādot vismaz šādus finanšu instrumentu emisijas raksturlielumus:

5.8.1. emitenta nosaukumu;

5.8.2. emitentam piešķirto LCD dalībnieka kodu;

5.8.3. finanšu instrumentu emisijas nosaukumu;

5.8.4. ISIN kodu;

5.8.5. finanšu instrumenta nominālvērtību;

5.8.6. finanšu instrumenta šķiru;

5.8.7. finanšu instrumenta veidu;

5.8.8. par finanšu instrumentu emisijas Sākotnējo reģistra kārtošanu atbildīgo personu;

5.8.9. iegrāmatošanas datumu.

5.9. LCD paziņojumā par finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanu var nenorādīt kādu no 5.8. punktā minētajiem finanšu instrumentu emisijas raksturlielumiem, ja finanšu instrumentu emisijai šāds raksturlielums nav.

5.10. LCD valdes lēmumu par finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanu un finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanas faktu publicē LCD mājaslapā internetā.

6. Ārpus Latvijas emitētu dematerializētu finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošana

6.1. Lai nodrošinātu ārpus Latvijas Republikas emitētu dematerializētu finanšu instrumentu uzskaiti, LCD ir tiesības atvērt nominālo kontu ārvalstu centrālajā depozitārijā vai finanšu instrumentu norēķinus organizējošā organizācijā, noslēdzot attiecīgu līgumu. Par šāda līguma noslēgšanu LCD nekavējoties paziņo LCD dalībniekiem, regulēta tirgus organizētājiem un Komisijai.

6.2. LCD savā finanšu instrumentu uzskaites sistēmā atver kontu, kurš korespondē ar LCD nominālo kontu ārvalstu centrālajā depozitārijā vai finanšu instrumentu norēķinus organizējošajā organizācijā.

6.3. LCD nekavējoties iegrāmato ārpus Latvijas emitētus finanšu instrumentus kontā, kurš korespondē ar LCD nominālo kontu ārvalstu centrālajā depozitārijā vai finanšu instrumentu norēķinus organizējošajā organizācijā, ja šie finanšu instrumenti ieskaitīti LCD nominālajā finanšu instrumentu kontā ārvalstu centrālajā depozitārijā vai finanšu instrumentu norēķinus organizējošā organizācijā.

7. Ārpus Latvijas emitētu materializētu finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošana

7.1. Pēc emitenta vai ieguldītāja lūguma LCD var iegrāmatot materializētā formā ārpus Latvijas Republikas emitētus finanšu instrumentus, noslēdzot ar emitentu vai ieguldītāju attiecīgu līgumu un pirms iegrāmatošanas tos imobilizējot.

7.2. Lai LCD iegrāmatotu ārpus Latvijas Republikas emitētus materializētus vārda finanšu instrumentus, tiem jābūt reģistrētiem uz LCD kā nominālā turētāja vārda. LCD šajā gadījumā finanšu instrumenta īpašnieka uzdevumā īsteno visas šajos finanšu instrumentos nostiprinātās tiesības. LCD pārstāv finanšu instrumentu īpašniekus finanšu instrumentu īpašnieku sapulcēs, bet balsošanas tiesības izmanto tikai atbilstoši finanšu instrumentu īpašnieku dotajiem rīkojumiem. Arī visas citas ar finanšu instrumentu notikumiem saistītās tiesības izpilda tikai saskaņā ar finanšu instrumentu rīkojumiem.

7.3. Lai LCD iegrāmatotu ārpus Latvijas Republikas emitētus materializētus uzrādītāja finanšu instrumentus, LCD jābūt nodrošinātai iespējai izpildīt darbības, kas ir saistītas ar finanšu instrumentiem pievienotajiem kuponiem. Finanšu instrumentu notikumu gadījumos LCD atver nepieciešamos finanšu instrumentu vai naudas kontus. LCD ir tiesīgs atcelt kuponus vai dzēst finanšu instrumentus pēc to derīguma termiņa izbeigšanās.

8. Izmaiņu veikšana finanšu instrumentu emisijas un Emitenta datos

8.1. LCD dalībniekam emitenta statusā ir pienākums paziņot LCD par jebkurām izmaiņām 4.2. punktā un 5.1. punktā minētajos dokumentos 5 darba dienu laikā no attiecīgo izmaiņu veikšanas brīža.

8.2. Ja nepieciešams, LCD valde 10 darba dienu laikā pēc 8.1. punktā minēto dokumentu iesniegšanas LCD pieņem lēmumu par emitenta datu un finanšu instrumentu emisijas raksturlielumu maiņu un/vai finanšu instrumentu notikuma izpildi.

8.3. Ja izmaiņas veiktas emitenta datos, LCD nosūta paziņojumu visiem LCD dalībniekiem, norādot 4.4. punktā minēto informāciju.

8.4. Ja izmaiņas veiktas finanšu instrumentu emisijas raksturlielumos, LCD nosūta paziņojumu visiem LCD dalībniekiem, norādot 5.8. punktā minēto informāciju.

8.5. Ja emitenta datu un finanšu instrumentu emisijas raksturlielumu izmaiņu rezultātā tiek izpildīts finanšu instrumentu notikums, LCD nosūta visiem LCD dalībniekiem rīkojumu finanšu instrumentu notikuma izpildei.

8.6. LCD valdes lēmumu par emitenta datu, finanšu instrumentu emisijas raksturlielumu maiņu vai finanšu instrumentu notikuma izpildi publicē LCD mājaslapā internetā.

9. Finanšu instrumentu emisijas uzskaites kārtošanas apturēšana un atjaunošana

9.1. Saņemot normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā informāciju par faktiem, kuri liecina par LCD iegrāmatotas finanšu instrumentu emisijas uzskaites kārtošanas apturēšanas nepieciešamību, LCD valde nekavējoties lemj par finanšu instrumentu emisijas uzskaites kārtošanas apturēšanu (iesaldēšanu).

9.2. Laikā, kamēr finanšu instrumentu emisijas uzskaites kārtošana ir apturēta, nav iespējama finanšu instrumentu apgrozība finanšu instrumentu kontos, ja LCD valdes lēmumā nav noteikts citādi.

9.3. LCD valdes lēmumu par finanšu instrumentu emisijas uzskaites apturēšanu nekavējoties nosūta visiem LCD dalībniekiem.

9.4. LCD valdes lēmumu par finanšu instrumentu emisijas uzskaites apturēšanu nekavējoties publicē LCD mājaslapā internetā.

9.5. Saņemot normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā informāciju, kura liecina par LCD iegrāmatotas finanšu instrumentu emisijas uzskaites kārtošanas atsākšanas iespējamību, LCD valde nekavējoties lemj par finanšu instrumentu emisijas uzskaites kārtošanas atsākšanu un nosūta informāciju par LCD valdes lēmumu 9.3. un 9.4. punktā noteiktajā kārtībā.

10. Finanšu instrumentu emisijas dzēšana

10.1. Finanšu instrumentu emisiju, kurai finanšu instrumentu emisijas raksturlielumos ir noteikts dzēšanas termiņš, LCD dzēš norādītajā datumā LCD noteikumos Nr.8 “Par dividenžu, procentu, pamatsummas un citu ienākumu izmaksu” noteiktajā kārtībā.

10.2. Saņemot normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā informāciju par tādas LCD iegrāmatotas Latvijas Republikā emitētu finanšu instrumentu emisijas, kurai finanšu instrumentu emisijas raksturlielumos nav noteikts dzēšanas termiņš, dzēšanas nepieciešamību, LCD valde nekavējoties lemj par finanšu instrumentu emisijas dzēšanu.

10.3. LCD valdes lēmumu par LCD iegrāmatotas Latvijas Republikā emitētu finanšu instrumentu emisijas dzēšanu nosūta visiem LCD dalībniekiem.

10.4. LCD valdes lēmumu par LCD iegrāmatotas Latvijas Republikā emitētu finanšu instrumentu emisijas dzēšanu nekavējoties publicē LCD mājaslapā internetā.

10.5. LCD nekavējoties dzēš ārpus Latvijas Republikas emitētus dematerializētus finanšu instrumentus kontā, kurš korespondē ar LCD nominālo kontu ārvalstu centrālajā depozitārijā vai finanšu instrumentu norēķinus organizējošajā organizācijā, ja šie finanšu instrumenti izskaitīti no LCD nominālā finanšu instrumentu konta ārvalstu centrālajā depozitārijā vai finanšu instrumentu norēķinus organizējošā organizācijā.

10.6. LCD dzēš ārpus Latvijas Republikas emitētus materializētus finanšu instrumentus, pamatojoties uz līguma, kas noslēgts ar emitentu vai ieguldītāju, nosacījumiem. Pēc finanšu instrumentu dzēšanas LCD uzskaites sistēmā LCD tos mobilizē un papīra formā nodod emitentam vai ieguldītājam.

11. LCD dalībnieka emitenta statusa apturēšana un atjaunošana

11.1. LCD dalībnieka emitenta statuss ir apturēts ar brīdi, kad LCD ir dzēsis visas LCD iegrāmatotās emitenta finanšu instrumentu emisijas un emitents ir nokārtojis saistības pret finanšu instrumentu īpašniekiem.

11.2. LCD dalībnieka emitenta statuss ir atjaunots ar brīdi, kad LCD iegrāmato nākamo emitenta finanšu instrumentu emisiju.

12. LCD dalībnieka emitenta statusa anulēšana

12.1. Saņemot normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā informāciju par faktiem, kuri liecina par LCD dalībnieka emitenta statusā anulēšanas nepieciešamību emitentam, LCD valde nekavējoties lemj par LCD dalībnieka emitenta statusa anulēšanu emitentam.

12.2. LCD dalībniekam emitenta statusā ir tiesības LCD valdei iesniegt iesniegumu ar lūgumu anulēt tā statusu LCD. LCD valde izskata iesniegumu un pieņem lēmumu 10 darba dienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas.

12.3. LCD valdes lēmumu par LCD dalībnieka emitenta statusa anulēšanu nekavējoties nosūta visiem LCD dalībniekiem.

12.4. LCD valdes lēmumu LCD dalībnieka emitenta statusa anulēšanu nekavējoties publicē LCD mājaslapā internetā.

13. Grāmatojumi finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanas un dzēšanas gadījumā

13.1. Latvijas Republikā emitētas finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanas gadījumā grāmatojumus finanšu instrumentiem, kuru sākotnējā izvietošana pabeigta pirms iegrāmatošanas LCD, finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanas datumā veic LCD un emitenta aģents:

13.1.1. grāmatojumi LCD uzskaitē:

Debeta konts

Kredīta konts

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

Dalībnieka kods

LCD kods

Dalībnieka kods

Emitenta aģenta kods

Darbības veida kods

LCD

Darbības veida kods

Emitenta aģents

Sākotnējā reģistra

kārtošanai

Konta veids

Emisijas konts

Konta veids

Dereģistrējamo finanšu instrumentu konts

13.1.2. grāmatojumi emitenta aģenta uzskaitē:

Debeta konts

Kredīta konts

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

Dalībnieka kods

Emitenta aģenta kods

Dalībnieka kods

Emitenta aģenta kods

Darbības veida kods

Emitenta aģents

Sākotnējā reģistra

kārtošanai

Darbības veida kods

Emitenta aģents

Sākotnējā reģistra

kārtošanai

Konta veids

Dereģistrējamo

finanšu instrumentu

konts

Konta veids

Dereģistrējamo

finanšu instrumentu

konts

Konta numurs

Pēc kontu plāna

Konta numurs

Pēc kontu plāna

13.2. Latvijas Republikā emitētas finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanas gadījumā grāmatojumus finanšu instrumentiem, kuru sākotnējo izvietošanu uzsāks pēc iegrāmatošanas LCD, finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanas datumā veic LCD un emitenta aģents:

13.2.1. grāmatojumi LCD uzskaitē:

Debeta konts

Kredīta konts

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

Dalībnieka kods

LCD kods

Dalībnieka kods

Emitenta aģenta kods

Darbības veida kods

LCD

Darbības veida kods

Emisijas aģents sākotnējai izvietošanai

Konta veids

Emisijas konts

Konta veids

Sadalāmo finanšu instrumentu konts

13.2.2. grāmatojumi emitenta aģenta uzskaitē:

Debeta konts

Kredīta konts

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

Dalībnieka kods

Emitenta aģenta kods

Dalībnieka kods

Emitenta aģenta kods

Darbības veida kods

Emisijas aģents sākotnējai izvietošanai

Darbības veida kods

Emisijas aģents sākotnējai izvietošanai

Konta veids

Sadalāmo finanšu instrumentu konts

Konta veids

Sadalāmo finanšu instrumentu konts

Konta numurs

Pēc kontu plāna

Konta numurs

Pēc kontu plāna

13.3. Latvijas Republikā emitētas finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanas gadījumā grāmatojumus finanšu instrumentiem, kuru sākotnējo izvietošanu veic reizē ar iegrāmatošanu LCD, finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanas datumā veic LCD un LCD dalībnieki:

13.3.1. grāmatojumi LCD uzskaitē:

Debeta konts

Kredīta konts

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

Dalībnieka kods

LCD kods

Dalībnieka kods

LCD dalībnieka kods

Darbības veida kods

LCD

Darbības veida kods

Saskaņā ieguldītāja rīkojumu

Konta veids

Emisijas konts

Konta veids

Saskaņā ieguldītāja rīkojumu

13.3.2. grāmatojumi LCD dalībnieka uzskaitē:

Debeta konts

Kredīta konts

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

Dalībnieka kods

LCD dalībnieka kods

Dalībnieka kods

LCD dalībnieka kods

Darbības veida kods

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

Darbības veida kods

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

Konta veids

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

Konta veids

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

Konta numurs

Pēc kontu plāna

Konta numurs

Pēc kontu plāna

13.4. Latvijas Republikā emitētas ieguldījumu apliecību emitēšanas gadījumā grāmatojumus atvērto ieguldījumu fondu ieguldījumu apliecībām ieguldījumu apliecību emitēšanas datumā veic LCD un emitenta aģents (ieguldījumu fonda turētājbanka):

13.4.1. grāmatojumi LCD uzskaitē:

Debeta konts

Kredīta konts

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

Dalībnieka kods

Emitenta aģenta kods

Dalībnieka kods

LCD dalībnieka kods

Darbības veida kods

Ieguldījumu fonds

Darbības veida kods

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

Konta veids

Emisijas konts

Konta veids

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

13.4.2. grāmatojumi emitenta aģenta (ieguldījumu fonda turētājbankas) uzskaitē:

Debeta konts

Kredīta konts

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

Dalībnieka kods

Emitenta aģenta kods

Dalībnieka kods

Emitenta aģenta kods

Darbības veida kods

Ieguldījumu fonds

Darbības veida kods

Ieguldījumu fonds

Konta veids

Emisijas konts

Konta veids

Emisijas konts

Konta numurs

Pēc kontu plāna

Konta numurs

Pēc kontu plāna

13.5. Ārpus Latvijas Republikas emitētas finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanas gadījumā grāmatojumus finanšu instrumentu emisijas iegrāmatošanas datumā veic LCD un LCD dalībnieks:

13.5.1. grāmatojumi LCD uzskaitē:

Debeta konts

Kredīta konts

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

Dalībnieka kods

Ārvalstu centrālā depozitārija vai finanšu instrumentu norēķinus organizējošās organizācijas kods

Dalībnieka kods

LCD dalībnieka kods

Darbības veida kods

Ārvalstu depozitārijs

Darbības veida kods

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

Konta veids

Ārvalstīs reģistrēto finanšu instrumentu konts

Konta veids

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

13.5.2. grāmatojumi LCD dalībnieka uzskaitē:

Debeta konts

Kredīta konts

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

Dalībnieka kods

LCD dalībnieka kods

Dalībnieka kods

LCD dalībnieka kods

Darbības veida kods

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

Darbības veida kods

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

Konta veids

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

Konta veids

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

Konta numurs

Pēc kontu plāna

Konta numurs

Pēc kontu plāna

13.6. Latvijas Republikā emitētas finanšu instrumentu emisijas dzēšanas gadījumā grāmatojumus finanšu instrumentu emisijas dzēšanas datumā veic LCD un LCD dalībnieki, kuru uzskaitē dzēšanas brīdī ir finanšu instrumentu emisijā izlaistie finanšu instrumenti:

13.6.1. grāmatojumi LCD uzskaitē:

Debeta konts

Kredīta konts

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

Dalībnieka kods

LCD dalībnieka kods

Dalībnieka kods

LCD kods

Darbības veida kods

Saskaņā ar konta stāvokli uz dzēšanas brīdi

Darbības veida kods

LCD

Konta veids

Saskaņā ar konta stāvokli uz dzēšanas brīdi

Konta veids

Emisijas konts

13.6.2. grāmatojumi LCD dalībnieka uzskaitē:

Debeta konts

Kredīta konts

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

Dalībnieka kods

LCD dalībnieka kods

Dalībnieka kods

LCD dalībnieka kods

Darbības veida kods

Saskaņā ar konta stāvokli uz dzēšanas brīdi

Darbības veida kods

Saskaņā ar konta stāvokli uz dzēšanas brīdi

Konta veids

Saskaņā ar konta stāvokli uz dzēšanas brīdi

Konta veids

Saskaņā ar konta stāvokli uz dzēšanas brīdi

Konta numurs

Pēc kontu plāna

Konta numurs

Pēc kontu plāna

13.7. Latvijas Republikā emitētu ieguldījumu apliecību atpirkšanas gadījumā grāmatojumus atvērto ieguldījumu fondu ieguldījumu apliecībām ieguldījumu apliecību atpirkšanas datumā veic LCD un emitenta aģents (ieguldījumu fonda turētājbanka):

13.7.1. grāmatojumi LCD uzskaitē:

Debeta konts

Kredīta konts

ISIN

XXXXXXXXXXXX

ISIN

XXXXXXXXXXXX

Dalībnieka kods

LCD dalībnieka kods

Dalībnieka kods

Emitenta aģenta kods

Darbības veida kods

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

Darbības veida kods

Ieguldījumu fonds

Konta veids

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

Konta veids

Finanšu instrumentu emisijas konts

13.7.2. grāmatojumi emitenta aģenta (ieguldījumu fonda turētājbankas) uzskaitē:

Debeta konts

Kredīta konts

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

Dalībnieka kods

Emitenta aģenta kods

Dalībnieka kods

Emitenta aģenta kods

Darbības veida kods

Ieguldījumu fonds

Darbības veida kods

Ieguldījumu fonds

Konta veids

Emisijas konts

Konta veids

Finanšu instrumentu emisijas konts

Konta numurs

Pēc kontu plāna

Konta numurs

Pēc kontu plāna

13.8. Ārpus Latvijas Republikas emitētas finanšu instrumentu emisijas dzēšanas gadījumā grāmatojumus finanšu instrumentu emisijas dzēšanas datumā veic LCD un LCD dalībnieks:

13.8.1. grāmatojumi LCD uzskaitē:

Debeta konts

Kredīta konts

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

Dalībnieka kods

LCD dalībnieka kods

Dalībnieka kods

Ārvalstu centrālā depozitārija vai finanšu instrumentu norēķinus organizējošās organizācijas kods

Darbības veida kods

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

Darbības veida kods

Ārvalstu depozitārijs

Konta veids

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

Konta veids

Ārvalstīs reģistrēto finanšu instrumentu konts

13.8.2. grāmatojumi LCD dalībnieka uzskaitē:

Debeta konts

Kredīta konts

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

ISIN kods

XXXXXXXXXXXX

Dalībnieka kods

LCD dalībnieka kods

Dalībnieka kods

LCD dalībnieka kods

Darbības veida kods

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

Darbības veida kods

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

Konta veids

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

Konta veids

Saskaņā ar ieguldītāja rīkojumu

Konta numurs

Pēc kontu plāna

Konta numurs

Pēc kontu plāna

14. Noslēguma noteikumi

14.1. Noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

14.2. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē 1995.gada 16.jūnija ar LCD valdes lēmumu apstiprinātā instrukcija Nr.2 “Par vērtspapīru emisijas iegrāmatošanu” un grozījumi, kas izdarīti tajā, kā arī ar Finanšu ministrijas 1995.gada 6.jūnija rīkojumu Nr.266 apstiprinātie Latvijas Centrālā depozitārija noteikumi un grozījumi tajos.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!