• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Armija kļuvusi disciplinētāka. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2004., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83916

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Nīderlandi

Vēl šajā numurā

04.02.2004., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Armija kļuvusi disciplinētāka

Pērn Nacionālajos bruņotajos spēkos reģistrēti 1583 disciplīnas pārkāpumi, tātad ir par 204 gadījumiem mazāk nekā gadu iepriekš. Par dažādiem disciplīnas pārkāpumiem kopumā ierosinātas 326 dienesta izmeklēšanas.

Lielā daļā gadījumu (661) pavirši pildīti dienesta pienākumi. Pagājušajā gadā reģistrēti arī 169 sardzes un iekšējā dienesta pārkāpumi, 153 gadījumos karavīri patvaļīgi atstājuši daļu vai nav laikā ieradušies dienesta vietā. Atklāti arī 118 alkohola lietošanas gadījumi. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kad konstatēti 202 alkohola lietošanas gadījumi, pērn vērojama pozitīva tendence – šādu gadījumu skaits krasi samazinājies. Turklāt nav arī konstatēts neviens narkotisko vielu lietošanas gadījums. Dienesta vietas patvaļīga atstāšana un alkohola lietošana galvenokārt konstatēta obligātā militārā dienesta karavīru vidū. Nacionālajos bruņotajos spēkos aizvadītajā gadā konstatēti 26 ārpusreglamenta attiecību gadījumi. Armijā, pildot dienesta pienākumus, pērn nav gājis bojā neviens Latvijas karavīrs.

Pēc LETA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!