• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Japānas vēstnieks Tomio Učida, atvadoties no Valsts prezidentes un ārlietu ministres. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2004., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83921

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2004.gada 3.februāra sēdē

Vēl šajā numurā

04.02.2004., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Japānas vēstnieks Tomio Učida, atvadoties no Valsts prezidentes un ārlietu ministres

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 3.februārī, atvadu vizītē pieņēma Japānas vēstnieku Latvijā Tomio Učidu.
Pateicoties par pūlēm abu valstu attiecību stiprināšanā, prezidente uzsvēra, ka ļoti būtiska ir Latvijas vēstniecības atklāšana Tokijā, un pauda cerību, ka drīzumā Latvija varēs īstenot šo diplomātijas mērķi. Viņa pauda gandarījumu par Japānas uzņēmēju ieinteresētību veidot ciešākus kontaktus ar Latviju. V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka Latvija vienmēr novērtēs to atbalstu, ko Japāna izrādījusi Latvijai tās integrācijas ceļam uz pilntiesīgu dalību NATO un ES.
Vēstnieks sarunā atzīmēja, ka ekonomiskā sadarbība pēdējos gados vērsusies plašumā, kā arī ir intensīvi kultūras sakari.

Valsts prezidenta preses dienests

Aizvakar, 2.februārī, pie ārlietu ministres Sandras Kalnietes atvadu vizītē bija ieradies Japānas vēstnieks Tomio Učida. T.Učida Latvijā akreditējās 2000. gada novembrī. Vēstnieka rezidence atrodas Stokholmā.
Vēstnieks un ministre pārrunāja abu valstu līdzšinējo sadarbību. Abas puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Japānas attiecības var raksturot kā ļoti pozitīvas, un atzīmēja, ka līdz ar Latvijas integrāciju ES tās kļuvušas intensīvākas. T.Učida informēja ministri, ka šā gada martā plānota augsta līmeņa Japānas uzņēmēju delegācijas vizīte visās trijās Baltijas valstīs, arī Latvijā.
Ministre pateicās vēstniekam par līdzšinējo aktīvo politisko un ekonomisko sadarbību un izteica cerību, ka Japānas uzņēmumu pārstāvniecības Eiropā būs ieinteresētas investēt Latvijā. S.Kalniete īpaši atzīmēja auglīgo sadarbību kultūras jomā un pateicās par Japānas sniegto atbalstu Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim, Nacionālās operas orķestrim, Liepājas simfoniskajam orķestrim un Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvam.
Atvadoties vēstnieks novēlēja ministrei veiksmi un izturību, pildot atbildīgos Eiropas Savienības komisāres pienākumus.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!