• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iedzīvotāji raizējas - vai to dati ir pietiekami aizsargāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2004., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83979

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ledus uz jumtiem - kur problēma?

Vēl šajā numurā

05.02.2004., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iedzīvotāji raizējas – vai to dati ir pietiekami aizsargāti

DATI.PNG (95443 bytes)
Datu valsts inspekcijas speciālistes – direktore Signe Plūmiņa un Datu drošības departamenta Kontroles daļas vadītāja Agnese Gusarova – preses konferencē, kurā publiskoja aptaujas datu rezultātus par personu datu aizsardzību Latvijā, kā arī skaidroja šā gada darbības plānus
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Vakar, 4.februārī, Latvijas Datu valsts inspekcijas, kuras pamatuzdevums ir nodrošināt personu datu aprites uzraudzību, rīkotajā preses konferencē inspekcijas direktore Signe Plūmiņa, inspekcijas Informātikas daļas vadītājs Egons Ālers un inspekcijas Datu drošības departamenta Kontroles daļas vadītāja Agnese Gusarova informēja par iestādes trīs gadu darbības rezultātiem un paveikto personu datu aizsardzībā.
Piektajai daļai Latvijas iedzīvotāju bijusi situācija, kad dati par viņiem nonākuši trešās puses rokās un izmantoti materiāla labuma gūšanai vai nolūkā izdarīt kādu kaitējumu, liecina Datu valsts inspekcijas un socioloģisko pētījumu aģentūras “Latvijas fakti” aptauja par personu datu aizsardzību mūsu valstī. Pērn veiktās analīzes rezultāti vēsta, ka tikai 10,9 procenti respondentu uzskata – personu dati Latvijā ir labi un droši aizsargāti. Pētījums arī apliecināja, ka jautājumi, kas skar personu datu aizsardzību, visvairāk uztrauc ekonomiski aktīvo sabiedrības daļu – iedzīvotājus vecumā no 25 līdz 54 gadiem, iedzīvotājus ar augstāko izglītību un finansiāli nodrošinātākos.
Šogad plānots izveidot īpašu reģistru, kurā katra persona varēs atteikties no savu datu izmantošanas komercsabiedrību interesēs. Proti, jebkurš varēs vērsties inspekcijā ar lūgumu liegt viņa personiskos datus izmantot dažādu komercsūtījumu saņemšanai pa pastu, elektroniskā veidā vai uz mobilo tālruni īsziņu formā. Vēl viena būtiska inspekcijas iecere – informēt sabiedrību par personu aizsardzību no videonovērošanas. Arvien vairāk tiek izmantotas videonovērošanas iekārtas, kas ne visos gadījumos ir nepieciešams un var pat aizskart daudzu cilvēku personisko dzīvi.
Turklāt inspekcija šogad plāno ierosināt veikt grozījumus likumos, lai par smagiem personu datu aizsardzības pārkāpumiem vainīgās personas varētu saukt pie kriminālatbildības.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!