• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pacientiem rūp viņu tiesības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2004., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83985

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rokasgrāmata darbam ar riska bērniem

Vēl šajā numurā

05.02.2004., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pacientiem rūp viņu tiesības

Aizvadītajā gadā Latvijas Pacientu tiesību birojs ne tikai turpinājis sabiedrības informēšanu un palīdzības sniegšanu pacientu tiesību jautājumos, bet arī paplašināta cīņa ar pacienta tiesību pārkāpumu cēloņiem.
Kopumā pērn birojs sniedzis 1071 konsultāciju pacientiem un saņēmis 1015 sūdzības par veselības aprūpes iestāžu darbu, kā arī 178 sūdzības par veselības aprūpes valsts institūciju darbu. Tātad aizvadītajā gadā sniegts gandrīz divas reizes vairāk konsultāciju nekā iepriekšējos gados. Salīdzinājumam – 2002.gadā konsultēti 647 pacienti, 2001. gadā – 400. Konsultācijas tiek sniegtas jebkuram interesentam gan klātienē, gan pa telefonu.
Sūdzību analīze pēc to rakstura liecina, ka ap 150 sūdzību bijis par mediķu darba kvalitāti, 122 – par invalīdu tiesību pārkāpumiem, 74 – par medicīnisko pakalpojumu apmaksu, bet 50 – par ģimenes ārstu atteikumiem izrakstīt valsts kompensējamos medikamentus. 42 sūdzības iesniegtas par neētisku rīcību pret pacientiem. Iedzīvotāji sūdzējušies arī par veselības apdrošināšanas sistēmas neefektivitāti un par rindām pie ārstiem.
No 178 sūdzībām par valsts institūciju darbu simt saņemtas par Valsts veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu komisiju, piecdesmit – par Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekciju, pārējās – par Veselības ministriju un Veselības obligātās apdrošināšanas aģentūras valsts aģentūru.
400 sūdzības saņemtas no Rīgas un Rīgas rajona pacientiem, bet gandrīz 500 sūdzības bijušas anonīmas.

Pēc LETA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!