• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sakot runu Triju Zvaigžņu ordeņa pasniegšanas ceremonijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2004., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83992

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Vācijas Bundestāga viceprezidenti 2004.gada 4. februārī

Vēl šajā numurā

05.02.2004., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Sakot runu Triju Zvaigžņu ordeņa pasniegšanas ceremonijā

Rīgas pilī 2004.gada 3.februārī

Augsti godātie apbalvojamie! Augsti godātie klātesošie!

Man ir liels gods šodien sveikt trīs izcilas personības – katru ar savu unikālo veikumu Latvijas valsts labā.
Vītola kungs ir pelnījis savas dzimtas vārdu ar ieguldījumu mežkopībā gadu desmitu garumā, kas cauri dažādām varas pārmaiņām ir paturējis prātā Latvijas dabas resursu piederību mūsu valstij un tautai. Es priecājos, ka šodien mūsu pasākumu kuplina arī “mežinieku” koris. Caur Vītola kungu arī tiek godināti tie, kas ir rūpējušies visa mūža garumā par mūsu zaļo dabas bagātību.
Man ir īpašs gods šodien izteikt atzinību Brūvera kungam kā mūsu valsts Neatkarības cīņu dalībniekam – tā ir unikāla izdevība. Es apsveicu viņu par drosmi toreiz, tālajos jaunības gados, būt gatavam ziedot savu dzīvību par sapni, jo toreiz neatkarīga Latvija bija tikai sapnis. Paldies jums par to! Paldies par uzticību Latvijai mūža garumā!
Zvirgzdiņas kundzei es vēlētos pateikties par mūža ieguldījumu Latvijas floristikā, caur kuru izpaužas viens no latviešu kultūras nozīmīgākajiem akcentiem – tā ir mūsu estētiskā izjūta, latviešu tieksme uz skaistumu, uz daili. Viņai piemīt spēja dabu un dabas procesus analizēt arī ar zinātnisku prātu, ne tikai ar praktiķa izpratni. Viņa savā darbā Nacionālajā Botāniskajā dārzā ir spējusi kombinēt abus: gan zinātnieka analītisko prātu, gan praktiķa pieredzi, gādājot par to, lai Latvijā varētu tikt audzēti tādi ziedi, kas daudzus iepriecē, bet arī palīdz daudziem gūt ar to iztiku.
Mums pašlaik Latvijā ir tikai šis viens – Triju Zvaigžņu ordenis un tā goda zīme. Es ceru, ka drīz vien mēs varēsim paplašināt šo valsts apbalvojumu loku. Bet katrā ziņā šodien godināmajiem es vēlos uzsvērt to, ka valsts atzinība, pasniedzot šo ordeni un goda zīmi, nozīmē pateicību visas valsts un visas tautas vārdā tiem, kas to ir izpelnījušies.
Paldies par jūsu devumu, par jūsu ieguldījumu, un es jums personīgi vēlos pateikties kā Valsts prezidente.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!