• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Viena protesta akcija nav beigusies, kad jau ieplānota nākamā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2004., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84059

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vai visu izšķīra personības un stratēģijas jautājums?

Vēl šajā numurā

06.02.2004., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Viena protesta akcija nav beigusies, kad jau ieplānota nākamā

5.februāra rītā, kad Saeima galīgajā lasījuma sāka izskatīt grozījumus Izglītības likumā, pie Saeimas un Rīgas pils notika Krievu skolu aizstāvības štāba organizētā protesta akcija jeb tikšanās ar apvienību “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” (PCTVL) deputātiem, kas neprasa pasākuma saskaņošanu attiecīgajās institūcijās.
Dienu iepriekš Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija bija nolēmusi rosināt Juridisko komisiju izdarīt grozījumus likumā “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”, precīzi nosakot, kāds pasākums uzskatāms par piketu, kāds – par mītiņu, kā arī skaidri definējot, kas ir “deputāta tikšanās ar vēlētājiem”. Savukārt Valsts policija informēja, ka ir gatava maksimāli efektīvi nodrošināt gan akcijas dalībnieku, gan apkārtējo cilvēku drošību, kā arī reaģēt uz iespējamajām nekārtībām.
Diemžēl incidenti neiztrūka.
Sākoties protesta akcijai, kurā galvenokārt piedalījās skolas vecuma pusaudži un jaunieši, tās dalībnieki pulcējās pie Saeimas ēkas un starp protestētājiem bija arī politisko organizāciju apvienības PCTVL Saeimas deputāti. Ap desmitiem akcijas dalībnieki devās uz Rīgas pili. No pūļa vairāki jaunieši ar sniega pikām apmētāja Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas rezidenci un policijas darbiniekus, kuri nodrošināja kārtību. Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja darbiniece Zane Maskuļonoka informēja, ka aizturēti trīs nepilngadīgi jaunieši. 15 gadu vecs pusaudzis, kurš aizturēšanas brīdī priekšpusdienā atradies alkoholisko dzērienu reibumā, pie Rīgas pils kārtojis savas dabiskās vajadzības, savukārt divi 16 un 17 gadus vecie puiši bijuši aktīvākie no jauniešiem, kuri apmētājuši pils ēku un policijas darbiniekus ar pikām.
Vakar priekšpusdienā Valsts prezidente V.Vīķe-Freiberga ziņu aģentūrai LETA pauda viedokli, ka nepilngadīgo jauniešu izmantošana savu politisko interešu vārdā vērtējamā kā politiska manipulācija, kas demokrātiskā valstī ir neētiski. Valsts vadītāja norādīja, ka sapulču brīvība ir demokrātijas balsts, bet bērni nav vēlētāju vecumā un viņu iesaistīšana politiskās manipulācijās nevar rosināt pragmatisku diskusiju un nebūt neatspoguļo vēlmi konstruktīvi īstenot reformu.
Krievu skolu aizstāvības štābs jau ieplānojis nākamo akciju.

Ilze Apine, “LV”

ilze.apine@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!