• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Olimpieši laika griežos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2004., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84065

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Studentus tomēr vēlas apdrošināt pret bezdarbu

Vēl šajā numurā

06.02.2004., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Olimpieši laika griežos

OLIMPIESI.PNG (106368 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pasniedz grāmatu olimpiskajai čempionei Uļjanai Semjonovai
Foto: Juris Krūmiņš

Vakar, 5.februārī, Rīgā, Melngalvju namā, notika Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotie atvēršanas svētki grāmatai “Latvijas olimpiskā vēsture”. Uz sarīkojumu bija aicināti visi olimpiskie medaļnieki, sportisti, kuri kvalificējušies Atēnu olimpiskajām spēlēm un kuri piedalījušies Soltleiksitijas un Sidnejas olimpiskajās spēlēs, kā arī Nacionālās sporta padomes pārstāvji un citas valsts amatpersonas. Pirmie grāmatu saņēma Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un olimpiskie čempioni.
Valsts prezidente uzrunā grāmatas atvēršanā teica: “Varam būt lepni uz to, ko mūsu ļaudis spējuši paveikt olimpiskās kustības ietvaros. Tas, protams, ir katra sportista unikālais sasniegums un cilvēcīgais nopelns, bet tur ir arī komandas darbs, tur ir atbalsts, ko no bērnības snieguši vecāki, tur ir treneru nopelns, tur ir visas sistēmas nopelns, kas palīdz sportu atbalstīt un tā attīstību virzīt uz priekšu. Un tieši tamdēļ es vēlētos izmantot šo izdevību, kad tiek prezentēta šī grāmata, un atgādināt, ka neatkarīgajai Latvijai olimpiskā kustība un tās atbalsts, Latvijas piedalīšanās olimpiādēs ir un paliek valstiski nozīmīga lieta. Mēs esam pēc ilgiem gadiem un lielām grūtībām atguvuši savu neatkarību un tiesības mūsu sportistiem startēt zem neatkarīgās Latvijas karoga. Bet, lai viņi tur varētu startēt, valstij ir jāsaprot, ka tas ir valsts nozīmes pasākums un kā tāds tas ir pelnījis un tam ir nepieciešams arī valsts nozīmes atbalsts. Es ceru, ka pašreizējā valdība un visas nākamās sapratīs šī fakta pamatīgo būtību. Bez atbalsta valsts līmenī tāda valsts kā Latvija ilgi nevar cerēt uz olimpiādes līmeņa sasniegumiem. To nav iespējams ar personīgiem līdzekļiem, ar personīgu iniciatīvu vien paveikt, ir vajadzīga sporta programma valsts mērogā, te ir nepieciešams valsts atbalsts.”
Izdevuma, kura tapšanā piedalījušies Guntis Keisels, Dainis Caune, Aija Erta, Dzintra Grundmane, Rita Apine, Valdis Kursietis un Aleksandrs Buse, 367 lappusēs lasītājiem latviešu un angļu valodā piedāvāts iepazīties ar sporta attīstību Latvijā no 19.gadsimta trīsdesmitajiem gadiem līdz mūsdienām, īpaši aplūkojot Latvijas līdzdalību starptautiskajā olimpiskajā kustībā. Sadaļās “Latvijas olimpiskā statistika” un “Olimpieši” apkopoti dati par Latvijas pārstāvju sasniegtajiem sportiskajiem rezultātiem, kā arī sniegts vairāk nekā 380 spēļu dalībnieku biogrāfiju.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!